Descoperă câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta să scapi de mirosul neplăcut din baie odată pentru totdeauna!
Dacă te-ai săturat să te tot lupți cu mirosurile neplăcute din baie, aplică aceste trucuri simple care te vor scăpa de problemă:
Păstrează-ți prosoapele uscate
Depozitarea prosoapelor atunci când sunt încă umede este o idee proastă, indiferent de situație.
Dar dacă o faci în baie, este deosebit de rău, deoarece este un mediu foarte umed.
Se recomandă să usuci prosoapele, imediat după utilizare, la soare.
În plus, este, de asemenea, foarte important să le speli frecvent și să le atârni în loc să le pliezi atunci când le depozitezi.
Profită de beneficiile lămâii
Lămâia este unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi când vine vorba de curățare și îndepărtare a mirosurilor neplăcute.
Pe lângă faptul că lasă un miros plăcut și neutralizează mirosurile neplăcute, este un bun detergent natural.
Aceste proprietăți provin din nivelurile ridicate de acid citric pe care le conține.
În mod ideal, modul în care ar trebui să folosești lămâia este să freci una în toată baia după ce ai curățat cu detergentul de uz casnic.
În acest fel, efectul său va dura mai mult pe suprafețe și va duce treaba la bun sfârșit.
Împrospătează baia cu uleiuri
Uleiurile aromate sunt mari aliați atunci când vine vorba de parfumarea casei tale și de evitarea mirosurilor neplăcute.
O modalitate bună de a folosi uleiurile aromatice este să înmoi o bilă de bumbac în ulei pentru bebeluși sau orice alt ulei esențial la alegere și să o plasezi strategic în anumite locuri din baie.
De exemplu, poți pune una în coșul de gunoi înainte de a pune sacul în el, astfel încât atunci când îl deschizi, toată zona va mirosi frumos.
Un alt loc bun este în rola de hârtie igienică sau în cana sau paharul în care îți ții periuța de dinți.
Combină apa și balsamul
Iată un alt truc bun pentru a te asigura că prosoapele tale miros întotdeauna bine, în special cele pe care le folosești cel mai des (cum ar fi prosoapele de mână și prosoapele de duș).
Deoarece aceste prosoape sunt expuse în mod constant la mirosuri neplăcute și la bacterii din piele, poți pulveriza pe ele un amestec de apă și balsam de rufe.
Un amestec de apă, bicarbonat de sodiu și balsam de rufe poate fi folosit, de asemenea, ca odorizant.
Bazează-te pe bicarbonatul de sodiu
Un alt produs de curățare casnic pe care ne putem baza întotdeauna este bicarbonatul de sodiu.
Bicarbonatul de sodiu este deja bine cunoscut pentru eliminarea celor mai urâte și mai dure mirosuri.
În mod ideal, ar trebui să îl utilizezi în rutina de curățare combinându-l cu apă fierbinte. Poți folosi apoi amestecul rezultat, turnându-l pe suprafețele pe care dorești să le cureți. Lăsă-l să acționeze puțin înainte de a clăti zona.
Parfumează peria de toaletă
În ciuda a ceea ce cred mulți oameni, peria de toaletă nu este condamnată să fie mereu neplăcută și urât mirositoare.
Dimpotrivă, poate deveni, de fapt, o modalitate excelentă de a menține mirosul plăcut din baie.
De fapt, unul dintre cele mai necunoscute și mai eficiente trucuri pe care hotelierii le folosesc este să-și parfumeze periile de WC.
După curățenie, este recomandat să adaugi câteva picături de ulei esențial în perie pentru ca acesta să se evapore, încetul cu încetul, lăsând în urmă un miros plăcut.
Pune săpunuri aromate în baie
Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont atunci când te gândești la parfumarea băii este alegerea săpunului pe care îl folosești.
În funcție de preferințele tale, ai putea alege să folosești un săpun fără parfum sau o combinație de diferite săpunuri parfumate.
În orice caz, ceea ce este clar este că mirosul pe care îl emană va influența mirosul general al încăperii.
Dacă ceea ce vrei să obții este un spațiu cu un parfum plăcut, alege săpunurile parfumate, mai ales dacă le ții expuse, pe chiuvetă, de exemplu.
Adaugă detergent în rezervorul de toaletă
Pe lângă toate produsele disponibile pentru a împrospăta apa care curge prin toaletă, există și un mic sfat pe care îl poți folosi pentru a o face să miroasă frumos.
Doar adaugă puțin detergent în apa din rezervorul de WC. În acest fel, va elibera un miros plăcut și vibrant care va rămâne în aer mult timp.
Fă odorizante de casă
Realizarea unui odorizant de casă este destul de simplă.
Singurele lucruri de care ai nevoie sunt un vas drăguț de sticlă, bețișoare, apă, alcool și uleiurile tale esențiale preferate.
Iată o listă scurtă cu cele mai populare uleiuri pe care oamenii le folosesc de obicei pentru a împrospăta aerul din casele lor:
- Lavandă
- Arbore de ceai
- Eucalipt
- Mentă
- Portocala dulce
- Lemongrass
Aerisește baia zilnic
Cel mai simplu și mai sănătos truc dintre toate este și cel mai evident: aerisirea încăperii!
Aerisirea băii va elimina orice miros neplăcut. Este recomandat să deschizi geamurile în fiecare zi timp de cel puțin 15 minute.
Nu numai că vei respira aer curat, dar și orice viruși sau bacterii care s-au acumulat de când ai ventilat locul ultima oară vor dispărea.
Sursă: brightside