Cum să calci o camașă repede și bine. 6 soluții simple!
Casă şi familie · Acasa / De Laura Galan, 09.03.2014

Călcarea cămășilor poate fi o corvoadă pentru orice femeie, mai ales dacă materialul este dificil de îndreptat și orice ai face nu reușești să scapi de cute. Din fericire, nu trebuie să fii expertă pentru a călca o cămașă repede și bine, ci trebuie doar să cunoști câteva trucuri utile și, evident, să ai la îndemână câteva elemente esențiale, care îți vor ușura munca. Așadar, iată cele mai istețe soluții pentru călcarea cămășilor.

1. Alege un fier de călcat bun și un spray pentru apretare


După cum spuneam, un călcat ca la carte necesită și o recuzită pe măsură. Cumpără-ți un fier de călcat cu aburi, întrucât aburii vor facilita îndreptarea materialului. Masa de călcat este și ea foarte importantă, așa că alege una care are o husă de calitate și o suprafață suficient de tare încât să nu ai impresia că te apuci să calci un burete.

Opțional, vei avea nevoie și de un pulverizator cu apă, precum și de un spray pentru apretare. Ultimul produs este strict opțional, dar îți este de mare ajutor în cazul în care materialul se calcă greu sau ai nevoie de o cămașă business care să arate cu adevărat impecabil.


Probabil nu are rost să îți spunem cât de important este să ai o cămașă din fibre de calitate, dacă vrei o călcare ușoară și rapidă.

2. Spală cămășile cu atenție

Un alt secret al cămășilor călcate corect și rapid ține de modul în care au fost spălate. Niciodată nu pune cămașa la spălat dacă are mânecile suflecate sau dacă este extrem de șifonată și mototolită. O vei scoate la fel de șifonată, iar odată ce se va usca, va fi incredibil de greu de călcat.


Ideal ar fi să aranjezi cămașa cât de cât și să o împăturești înainte de a o pune la spălat. În plus, dacă folosești balsam, materialul va deveni mai ușor de călcat.

3. Umezește țesătura

Acum începe adevăratul proces de călcare. Pune cămașa pe un umeraș și pulverizeaz-o uniform cu apă. Nu trebuie să o uzi, ci doar să umezești ușor țesătura, pentru ca fierul să alunece mai ușor și îndreptarea cutelor să fie mai rapidă.

4. Citește eticheta

Fiecare cămașă are o etichetă pe care scrie din ce material este făcută. Este foarte important să știi la ce temperatură trebuie să calci cămașa, dacă vrei să termini repede și să protejezi materialul. Pentru cămășile din bumbac, poți folosi cea mai înaltă temperatură și vaporizare maximă sau eco, iar pentru cămășile din material sintetic, ar trebui să folosești o temperatură medie spre mică și o cantitate mai mică de vapori.


5. Începe cu manșetele și mânecile

În mod normal, nu se poate spune că există o regulă unică pentru călcarea rapidă și corectă a cămășilor. În funcție de experiență, fiecare calcă după cum crede de cuviință, uneori chiar pe dos. Până găsești propriul tău mod rapid și corect de călcare, îți sugerăm să începi cu manșetele. Desfă nasturele și calcă manșeta pe interior. Întinde mâneca pe masă și îndreaptă cusătura inferioară. Aranjează materialul, astfel încât să nu fie cute dedesubt, apoi plimbă de câteva ori fierul de călcat și fă aburi, insistând pe zonele care se calcă mai greu.

Întoarce mâneca pe partea cealaltă și calc-o din nou, având grijă să îndrepți orice cută. La nevoie, folosește sprayul pentru apretare.

6. Calcă restul cămășii

Înfige cămașa pe colțul ascuțit al mesei și calcă linia umerilor, apoi gulerul. Închide gulerul și calcă o parte frontală a cămășii, spatele întreg, apoi cealaltă parte frontală, inclusiv printre nasturi. Gata, cămașa ta ar trebui să fie călcată perfect, în doar câteva minute!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro