Clătite cu ficat şi ciuperci
Un preparat nemaipomenit pentru micul dejun sau pentru o cină uşoară. Mai mult decât atât, acest fel de mâncare poate fi preparat în grabă, în cazul în care musafirii neanunţaţi doar ce ţi-au trecut pragul.
Un preparat nemaipomenit pentru micul dejun sau pentru o cină. Mai mult decât atât, acest fel de mâncare poate fi preparat în grabă, în cazul în care musafirii neanunţaţi doar ce ţi-au trecut pragul.Ca ingredinte ai nevoie de:
trei foi de clătită, groase şi bine rumenite
200 g ficăţei de pui
200 g ciuperci feliate
1 ceapă medie
2 ouă
1 lingură de făină
1 pahar de lapte
sare, piper, boia, cimbru uscat
Pentru prăjit mai ai nevoie de 2 ouă, pesmet şi ulei
Mod de preparare:
Prima etapă constă în pregătirea ficăţeilor care se prăjesc puţin, în ulei, se lasă la răcit, după care se toacă mărunt cu un cuţit. În grăsimea lăsată se prăjesc, apoi, ceapa şi ciupercile feliate. Făina se amestecă împreună cu laptele rece şi se adaugă apoi cele două ouă bătute, care se toarnă mai apoi peste amestecul de ficat şi ciuperci. Preparatul astfel realizat se condimentează şi se lasă pe foc până se îngroaşă uşor. Foile de clătită se umplu cu acest amestec, se dau prin ou şi pesmet şi se prăjesc. Înainte de servire, preparatul poate fi îmbogăţit cu sos de roşii şi cu smântână.