Cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni
Casă şi familie · Acasa / 19.03.2013

Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi? Un cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni.

Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi? Un cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni.

Ingrediente

250 gr de biscuiţi digestivi
200 gr unt topit
2 linguriţe cacao
o linguriţă şi jumătate de scorţişoară

Ingrediente pentru tort

400 gr frişcă dulce bătută tare
500 gr brânză de vaci
200 gr de zahăr tos
1 esenţă de vanilie
1 pliculeţ gelatină dizolvat în 1/4 cană apă (sau 2 plicuri dacă scrie pe plic pt 250 ml de lichid)

2 căni de căpşuni tăiate cubuleţe

Mod de preparare

1.Se pune gelatină în 1/4 cană apă rece cam o oră.

2. Biscuiţii se sfărâmă în mixer, se amestecă cu untul topit, cacao şi scorţişoară. Apoi se aşază în formă de tort şi se pisează bine.

3. Gelatina se încălzeşte după o oră pe foc, dar fără a o fierbe (dacă o fierbem îşi pierde calităţile). Se amestecă apoi cu brânza de vaci.

4. Frişca se bate tare. Se amestecă apoi cu brânza de vaci şi cu căpşunile pisate.


5. Se asambleaza tortul. Se dă la rece peste noapte. Serviţi tortul ornat cu felii de căpşuni.

Observaţie: în funcţie de tipul de gelatină folosit s-ar putea să trebuiască mai mult de un plic de gelatină.

Citiţi pe plic indicaţiile pentru a vedea la ce gramaj de lichid se foloseşte pliculeţul de gelatină respectiv(250 g sau 500g).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro