Cele mai gustoase prăjituri de post pe care merită să le încerci
Tarte de post cu cremă de cocos și căpșuni
Pentru bază ai nevoie de:
200 grame de migdale mărunțite
3 linguri cu ulei de cocos
200 grame de curmale moi
2 linguri cu apă
Pentru crema de cocos ai nevoie de:
200 grame de cremă de cocos (coconut cream, o găsești în supermarket sau plafar)
6 căpșuni
4 linguri cu sirop de arțar
1 banană coaptă bine
2 linguri cu ulei de cocos
2 linguri cu apă
Pentru topping:
300 grame de căpșuni.
Preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius.
Toate ingredientele necesare pentru bază se pun în robotul de bucătărie și se mixează pân când obții un aluat. După ce ai presărat puțină făină pe masă, se întinde aluatul și se decupeaz cercuri cu ajutorul unui pahar.
După ce se ung cu puțin ulei formele pentru brioșe, se așază aranjează fiecare cerc de aluat și poți modela marginile dacă dorești.
Se introduc 15 minute în cuptorul încins, după care se lasă la răcit.
Între timp se pregătește crema de cocos, mixând în robotul de bucătărie toate ingredientele necesare pentru cremă.
Se umple fiecare formă de tartă cu crema de cocos și se ornează cu căpșuni.
Foto și rețetă: https://deliciouslyella.com