Cea mai bună salată cu buratta, pere și nuci caramelizate
Mesele festive au nevoie de salate sofisticate! Dacă sunteți pe ultima sută de metri cu organizarea meniului de sărbători, nu uitați să adăugați și o salată.
Fie că ați stabilit deja meniul de Sărbători, fie că nu, ideea cu care venim astăzi este irezistibilă. Salata are locul ei de cinste în orice meniu și chiar recomandăm să nu ne lipsească de la masă. De aceea, venim către voi cu o rețetă de salată absolut delicioasă, care va completa meniul de Crăciun și va aduce o notă sofisticată pe lista bunătăților. Vedeta salatei este o brânză din lapte de bivoliță, din gama Deluxe, pe care o găsiți în perioada aceasta în magazinele Lidl din toată țara.
Salată cu buratta, pere și nuci caramelizate
Ingrediente:
- 125 g buratta din lapte de bivoliță Deluxe
- 2 pere
- 50 g nuci
- 15 g unt Pilos
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin Deluxe
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 lingură de miere
- 70 g rucola
- Câteva frunze de busuioc
- O lingură de zahăr brun
Cum se prepară:
Într-o tigaie, punem 15 g de unt și o lingură de zahăr brun.
Când untul se topește, adăugăm nucile și le lăsăm până se caramelizează. Le scoatem apoi pe o hârtie de copt și așteptăm să se răcească. După ce s-au răcit complet, le tăiem mărunt. Dacă vi se pare complicat să le tăiați, le puteți pune într-o pungă, apoi le zdrobiți (în pungă fiind) cu ciocanul de șnițele.
Tăiem perele în felii subtiri, le stropim cu zeama de lămâie și le lăsăm deoparte cât timp pregătim următorul pas.
Într-un bol, amestecăm 4 linguri de ulei de măsline, 2 linguri oțet balsamic și o lingură de miere. Acum că avem gata și vinegretta, putem monta salata.
Într-o farfurie, așezăm buratta din lapte de bivoliță Deluxe (pe care o găsiți în toate magazinele Lidl) printre perele tăiate felii. Adăugăm rucola, busuiocul și punem dressingul. La final, presărăm nucile caramelizate și salata este gata!
Se servește cu poftă!