20
Casa ta. Amenajează camera pentru copilul tău. 20 de imagini
Casă şi familie · Acasa / 23.10.2015

Foloseşte nuanţe pastelate, odihnitoare, care îi vor oferi celui mic o stare de bine şi de siguranţă. Descoperă şi alte reguli importante de care trebuie să ţii cont

Podea acoperită

Pentru că cei mici stau foarte mult pe jos, jucându-se, este de preferat să acoperi podeaua cu o mochetă, în locul parchetului sau să aşezi un covor mare în cameră. În acest fel va sta comod pe podea atunci când se joacă, iar suprafaţa pufoasă îi va ţine de cald.

Culori pastelate

Alege nuanţe pastelate şi plăcute pentru camera copilului tău. Cele intense, precum rosul, albastrul, verde sau portocaliul puternic îi pot da o stare de agitaţie şi riscă să-i tulbure somnul, în special în primii ani de viaţă când copiii sunt foarte atenţi la stimulii vizuali.

Pereţi care pot fi curăţaţi

Copilul tău este în perioada în care îşi descoperă latura creativă, care de cele mai multe ori se va manifesta asupra pereţilor... Prin urmare, nu investi o avere într-un tapet preţios pentru că cel mic îl va "îmbunătăţi" rapid cu desenele sale când nu eşti atentă. Acoperă în schimb pereţii cu o vopsea lavabilă de foarte bună calitate, care îţi permite să ştergi cu uşurinţă urmele sau desenele. Dacă vrei ca cel mic să folosească pereţii pentru a desena, aplică o tablă de scris pe unul dintre ei. Deşi acest lucru nu îţi oferă siguranţa că nu îi va depăşi graniţele.

Încălzire prin podea

Revenind la obiceiul celor mici de a se juca stând pe podea, este de preferat să alegi încălzirea prin pardoseală pentru camera copilului tău. Este o soluţie de încălzire eficientă şi foarte confortabilă.

Pat ajustabil

Alege un pat care poate fi extins în lungime pe măsură ce copilul tău creşte. Este o soluţie mult mai ieftină decât cea de a cumpăra câte un pat pentru fiecare etapă a sa de creştere.

Evită mobilierul periculos

Chiar dacă unele piese de mobilier arată excelent, pot fi periculoase pentru cei mici. Înainte de a achiziţiona o nouă mobilă, gândeşte-te mai mult la riscurile pe care le-ar putea prezenta pentru cel mic decât la felul în care va arăta în cameră. Evită vitrinele sau orice piesă de mobilier cu geamuri sau oglinzi. De asemenea, nu mobila camera cu mobilier care poate fi uşor mişcat sau răsturnat, optând în schimb pentru cele care se fixează în perete.

Adaptează camera în funcţie de vârstă

Pe măsură ce cresc, copiii nu se mai regăsesc în decorul camerei lor. De aceea trebuie să adaptezi constant mobilierul şi decoraţiunile la vârsta pe care o are copilul tău. 

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro