Budincă de cartofi cu brânză şi smântână
Este o reţetă foarte rapidă şi se găteşte foarte uşor. Se poate mânca simplă sau ca o garnitură pentru carnea de pui sau de porc.
Este o reţetă foarte rapidă şi se găteşte foarte uşor. Se poate mânca simplă sau ca o garnitură pentru carnea de pui sau de porc.Ingrediente:
- 500 gr de cartofi
- 3 ouă
- 200 gr de brânză
- 50 gr unt
- 1 lingură pesmet
- caşcaval
- smântână
- patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert se scot şi se lasă să se răcească. Puteţi turna apă rece peste ei, se decojesc mai uşor. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-o tavă unsă cu unt şi cu pesmet presărat, se aşează bucăţile de cartofi. Urmează un strat de brânză rasă, caşcaval şi smântână. Cele trei ouă se bat bine şi se toarnă pe deasupra startului de caryofi acoperiţi cu branză. Se bagă tava la cuptor până se rumeneşte. La sfârşit, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt.