Bruschete cu roşii şi usturoi
O gustare de pe meleagurile italiene, foarte gustoasă şi rapid de preparat. Bruschetele pot înlocui cu succes una dintre mese (micul dejun sau cina), iar în aceste zile caniculare ne scuteşte de calvarul din bucătărie.
O gustare de pe meleagurile italiene, foarte gustoasă şi rapid de preparat. Bruschetele pot înlocui cu succes una dintre mese (micul dejun sau cina), iar în aceste zile caniculare ne scuteşte de calvarul din bucătărie.
Ingrediente:
2-3 roşii coapte
baghetă (
ulei de măsline
2 căţei de usturoi
busuioc şi oregano
sare şi piper
Mod de preparare
Roşiile se taie cubuleţe mici. Într-un bol se amestecă cubuleţele de roşii cu ulei de măsline, usturoiul pisat, busuioc, oregano şi un praf de sare.
Bagheta se taie pe din două şi se împarte în trei. Pe feliile obţinute se pun roşiile cubuleţe.
Bruschetele obţinute se bagă la cuptor pentru 10-15 minute. Pentru iubitorii de peşte, peste aceste bruschete se poate adăuga şi somon afumat.