Potriviţi şi dimineaţa, la micul dejun, şi ca gustare între mese sau „ceva bun“ pentru musafiri, biscuiţii te scot de multe ori din încurcătură. Mai ales dacă sunt făcuţi chiar de tine, cu un efort minim, vei avea un rezultat peste aşteptări.
Potriviţi şi dimineaţa, la micul dejun, şi ca gustare între mese sau „ceva bun“ pentru musafiri, biscuiţii te scot de multe ori din încurcătură. Mai ales dacă sunt făcuţi chiar de tine, cu un efort minim, vei avea un rezultat peste aşteptări.
Ingrediente
125 g făină albă
75 g făină de orez
50 g zahăr
65 g unt
60 g unt sărat
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Pentru început, amestecă într-un castron cele două tipuri de făină şi zahărul.
Topeşte untul şi adaugă-l peste amestec, frământând aluatul pentru a se încălzi.
Pune aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întinde cu sucitorul o foaie groasă de aproximativ un centimetru.
Cu ajutorul unei forme rotunde decupează foaia de aluat în mai multe rondele pe care trebuie apoi să le înţepi cu furculiţa şi să le aşezi pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.
Coace biscuiţii până când devin aurii iar apoi îi poţi servi.