Ardei la cuptor cu ciuperci şi roşii
Încearcă un preparat delicios, uşor de pregătit. Este o reţetă pentru post, dar şi pentru dietă, dacă vrei să scapi de câteva kilograme. Iată reţeta:
Ingrediente:
1 lingură ulei de floarea-soarelui
175g de ciuperci proaspete, tocate
1 căţel de usturoi, zdrobit
12 roşii semiuscate din ulei, scurse bine
50g de pesmet
25g nuci, tocate grosier
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
1 linguriţă fulgi de chilli
4 linguriţe de pesto
2 ardei graşi roşii sau galbeni
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220°.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se sotează ciupercile la foc mare, timp de cinci minute.
Se adaugă usturoiul, bucăţile de roşii, pesmetul, nucile, pătrunjelul, fulgii de chilli şi sosul pesto şi se amestecă bine.
Se taie ardeii pe jumătate. Se scot seminţele şi membranele albe cu grijă.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se umplu cu amestecul de ciuperci.
Se acoperă cu folie de aluminiu.
Se coc 35-40 de minute, până se înmoaie.