6 sfaturi pentru configurarea unui nou acvariu
Casă şi familie · Acasa / 08.03.2021

Menținerea unui acvariu este o activitate plăcută și plină de satisfacții.

Configurarea unui nou acvariu nu este dificilă, dar pentru succesul pe termen lung este important să mergeți încet, să aveți răbdare și să cercetați toți peștii și echipamentele, înainte de a le cumpăra.

1. Mențineți echilibrul, înainte de a adăuga pești într-un acvariu nou


Odată ce ați creat noul dvs. acvariu, probabil că veți fi nerăbdător să-l umpleți cu pești, iar acest lucru este firesc. Dar este important să aveți răbdare și să mergeți încet. Amintiți-vă că un acvariu este un sistem viu și are nevoie de timp pentru a stabili echilibrul care îi va menține pe locuitorii săi. Introduceți doar câțiva pești la început și așteptați o săptămână sau două înainte de a adăuga mai mulți, pentru a da timp bacteriilor esențiale care filtrează apa să crească. 
Testați apa din acvariu pentru amoniac și nitriți și adăugați mai mulți pești doar dacă nivelurile sunt zero.

2. Decorați-vă acvariul pentru pești


Decorarea acvariului vă ajută peștii să se simtă ca acasă și este și distractiv. Unor pești le plac spațiile deschise pentru a înota, în timp ce alții au nevoie de acoperire pentru a se relaxa. Faceți cercetări pentru a afla ce tip de habitat le va place peștilor dvs. și decorați acvariul în consecință. Primii pești care locuiesc în acvariu vor revendica cele mai bune locuri, așa că adăugați decorațiuni treptat la fiecare achiziție de pești noi, pentru a le oferi noilor veniți un loc propriu. 

3. Nu vă faceți griji dacă peștele dvs. se ascunde la început


Primul pește pe care îl cumpărați se poate ascunde. Nu vă faceți griji, este normal. A fi prins într-o plasă la magazin, plasat într-o pungă și a ajunge într-un loc nou tinde să fie înfricoșător pentru majoritatea peștilor. Asigurați-vă că există suficiente decorațiuni în acvariu pentru a îi face să se simtă în siguranță. Un alt motiv pentru care se ascund peștii este că, atunci când nu văd alți pești înotând, cred că există un prădător care se ascunde. Nu vă panicați ci pur și simplu adăugați mai mulți pești și decorațiuni.

4. Iluminarea acvariului ar trebui utilizată pentru a crea un ciclu de zi și noapte


Peștele dvs. trebuie să se odihnească. Puneți lumina acvariului într-un ciclu regulat de pornire / oprire pentru a oferi peștilor un timp inactiv și pentru a preveni creșterea inestetică a algelor. Dacă lumina dvs. nu are un temporizator încorporat, un temporizator de lumină standard din magazinul de bricolaj va funcționa. Acvariile cu plante au nevoie de 10 până la 12 ore de lumină, în timp ce cele fără plante se descurcă cel mai bine cu 6 până la 8 ore. 

5. Curățați-vă în mod regulat acvariul, nu imediat după instalare


Acvariul dvs. va avea nevoie de curățare regulată în cele din urmă, dar nu imediat. Cel mai bine este să-i permiteți să se stabilească și să-și găsească echilibrul în primele câteva săptămâni. Evitați deranjarea pietrișului în timpul schimbărilor de apă pentru prima lună, deoarece acest lucru poate perturba bacteriile benefice care încearcă să se stabilească. Același lucru este valabil și pentru filtrul dvs. - clătiți ușor cartușele de filtru suspendate dacă au nevoie. În caz contrar, încercați să nu deranjați filtrul și nu îl modificați în primele câteva săptămâni. 

6. Faceți-vă cercetările înainte de a cumpăra mai mulți pești


Poate fi greu să vă amintiți ce tipuri de pești aveți, așa că păstrați o listă de pești pe care i-ați achiziționat și aduceți-o atunci când mergeți la cumpărături pentru alții noi. Expertul dvs. în acvariu local vă poate ajuta să selectați colegi de tanc compatibili. Amintiți-vă, unii pești sunt cei mai fericiți în grupuri, deci este mai bine să îi cumpărați în grupuri de 5 sau mai mulți. Alte specii pot prefera să fie în perechi, triouri sau singure. Întrebați întotdeauna despre acest lucru, precum și cât de mari devin și ce tip de mâncare mănâncă. Așteptați câteva săptămâni pentru a adăuga eliminatori, întrucât un acvariu nou-nouț s-ar putea să nu le ofere suficiente resturi pentru a se hrăni.
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro