13 moduri prin care poţi face lucrurile vechi să arate ca noi
Nu ai simţit niciodată frustrare atunci când cel mai îndrăgit lucru al tău nu mai arată ca nou? Acum îl poţi salva!
Brightside ne prezintă câteva secrete prin care poţi face ca lucrurile vechi să arate ca noi:Tocătoarele
Se curăţă tocătoarele (cele de plastic în special) cu un burete îmbibat într-un amestec din suc de lămâie şi sare.
Vasele de cupru
Vasele de cupru sunt considerate cele mai bune pentru gătit. Pentru a le face să arate ca noi, trebuie să foloseşti sare şi oţet. Se presară sare pe suprafaţa cu probleme, apoi se toartnă un pic de oţet peste şi se freacă cu un burete dur.
Farfuriile
Este uşor să scapi de zgârieturile de pe farfurii, trebuie doar să utilizezi un lac special conceput pentru vasele de porţelan.
Tăvile de copt
Ai posibilitatea de a scăpa de grăsimea de pe tăvile de copt prin aplicarea unei paste realizate din peroxid de hidrogen şi sodă obişnuită. Se întinde pasta şi se lasă 30 de minute să acţioneze, apoi se clăteşte bine.
Covoarele
Ai nevoie de o soluţie obţinută dintr-o parte de oţet şi două părţi de apă. Se amestecă apa cu oţetul într-o sticlă cu pulverizator, apoi aplici pe pată şi acoperi cu o cârpă umedă. Foloseşte apoi fierul de călcat pe modul abur şi pune-l pe cârpă timp de 30 de secunde.
Vasele de fontă
Ai nevoie de un dezinfectant pe care îl foloseşti pentru aragaz, mănuşi, saci de gunoi şi oţet alb. Se întinde un strat gros de dezinfectant pe vechea tigaie de fontă, apoi o băgăm într-un sac de gunoi pentru a evita să se usuce. Lasă vasul în pungă 1- 2 zile, iar apoi clăteşte-l bine. Apoi, se repetă procedeul şi se mai lasă pentru încă o zi. Apoi se spală murdăria cu apă caldă. Acum se înmoaie vasul într-una amestec de apă caldă şi oţet cantităţi egale timp de o oră şi se curăţă suprafaţa cu un burete de vase, apoi se lasă tava la uscat. Se încălzeşte cuptorul bine şi se bagă vasul timp de o oră, după care se unge toată cu ulei de măsline având grijă să nu vă ardeţi. Metalul fierbinte va abosrbi cantitatea necesară de ulei, iar apoi surplusul se va şterge cu o cârpă uscată. Se repetă procedeul cu cuptorul, însă cu vasul pus invers şi se lasă 15 minute. Procedeul se repetă de mai mult de două ori pentru rezultate miraculoase.
Rosturile
Se curăţă suprafeţele dintre plăcile de gresie sau faianţă folosind înălbitor. Se amestecă o parte înălbitor cu o parte apă şi se freacă cu un burete dur, însă e necesar să aerisiţi camera în timp ce o faceţi.
Tenişii albi
Foloseşte o soluţie obţinută dintr-o linguriţă de detergent lichid pentru maşina de spălat vase, 3 linguri peroxid de hidrogen şi 2 linguri de bicarbonat de sodiu, iar tenişii tăi vor fi din nou de un alb strălucitor.
Mobilierul din piele
Scapă de zgârieturile de pe canapea cu ulei de măsline sau cu ulei pentru copii cu ajutorul unui tampon de bumbac. Lasă uleiul să acţioneze timp de o oră, iar dacă nu se obţin rezultatele dorite, repetă procedeul.
Mobilă cu tapiţerie din mictrofibră, textile
Acest tip de mobilier necesită o îngrijire specială. Poţi scăpa de petele care apar pe ea în timp cu ajutorul unui burete alb înmuiat în alcool. Umezeşti pata, laşi să se usuce, apoi cureţi bine zona cu o perie.
Genţile din piele
Petele de pe genţile de piele se pot şterge foarte uşor cu ajutorul şerveţelelor umede.
Prosoapele pufoase
Pentru a obţine prosoapele pufoase de altădată, trebuie să le clăteşti în apă sărată după spălare. Mai mult decât atât, prosoapele vor arăta ca noi pentru cât mai mult timp dacă le uscaţi într-o încăpere bine aerisitp sau chiar în aer liber.
Periuţele de dinţi
Dacă vrei să îţi revigorezi periuţa veche de dinţi, iar perii ei să nu mai fie îndoiţi, agit-o într-un castron cu apă fierbinte.