Scoate uşor sâmburii cireşelor şi vişinelor
Aşază
cireaşa sau vişina pe gura unei sticle şi împinge sâmburele în afară cu
ajutorul unui pai de unică folosinţă. Sâmburele va ieşi foarte uşor.
Este o soluţie excelentă pentru prepararea dulceţurilor din aceste fructe.
Menţine bananele proaspete
Acoperă cozile bananelor cu folie alimentară din plastic şi vor rezista cu trei, patru zile mai mult.
Înmoaie mai uşor untul
Pentru ca untul rece să se topească mai uşor, încălzeşte un pahar şi aşază-l deasupra untului. Sub pahar, untul va începe să se înmoaie după numai câteva minute.
Topeşte mierea zaharisită
Dacă mierea s-a zaharisit, îi poţi reda rapid textura fină folosind apa fierbinte. Aşază borcanul perfect închis într-un vas cu apă pe care o încălzeşti treptat până devine fierbinte. Lasă apoi borcanul în apă până când mierea devine iarăşi lichidă.
Păstrează corect ceapa şi usturoiul
Ceapa şi usturoiul se pot mucegăi şi se înmoaie dacă nu le păstrezi corect. Pentru a rămâne proaspete cât mai mult timp, pune-le într-o pungă din hârtie perforată.
Curăţă usturoiul în câteva secunde
O metodă inedită şi foarte
rapidă de a curăţa usturoiul este aceea de a-l pune într-un bocan cu
capac şi a-l scutura puternic. Cojile vor cădea singure de pe fiecare
căţel de usturoi.
Menţine verdeţurile proaspete
Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, ceapa verde şi alte verdeţuri pot fi păstrate proaspete pentru mai mult timp dacă le acoperi cu folie alimentară şi le pui în frigider.