2. Pregătește-te pentru noua carieră
După ce te-ai consultat cu prietenii tăi sau cu specialiștii pe care i-ai întâlnit, îți vei da seama câte dintre abilitățile dobândite de-a lungul carierei tale sunt transferabile în noul domeniu.
Scoate în evidență cunoștințele pe care le stăpânești deja și pregătește-te să acumulezi altele noi pentru a pătrunde în noul domeniu.
S-ar putea să fie nevoie să urmezi anumite cursuri sau să obții certificări. Așa că e important să ai în vedere și timpul petrecut învățând lucruri noi și dobândind noi abilități practice.
3. Nu uita să îți planifici veniturile
Ai de gând să renunți la job sau vei căuta în paralel? Decizia o iei în funcție de situația financiară actuală. S-ar putea să fii nevoită să faci economii o perioadă pentru a plăti cursurile sau pentru a supraviețui între cele două joburi.
Fii realistă și creează un plan care să îți asigure tranziția fără să te ruineze emoțional sau financiar. În plus, gândește-te la venitul pe care îl vei obține la noul job și dacă beneficiile financiare îți satisfac așteptările.
4. Dă startul căutărilor
Te simți pregătită pentru job-ul mult visat? Acum e momentul să apelezi la toate cunoștințele tale și la profilul de LinkedIn pentru a ajunge la oamenii care te pot ajuta să îți transformi visul în realitate.
Lucrurile aflate direct de la profesioniștii cărora le povestești despre noua cale pe care vrei să mergi sunt detalii pe care nu le vei găsi în descrierea postului dintr-un banal anunț de recrutare.
Drumul către noua carieră s-ar putea să înceapă cu refuzuri, dar nu înseamnă că trebuie să te dai bătută. Nu va merge perfect fiecare inverviu, s-ar putea să fii copleșită de lucrurile noi de care te lovești, însă învață să nu le vezi ca pe înfrângeri, ci ca pe ocazii de a te perfecționa și de a te dedica mai mult visului tău.