Cum sa obtii ceea ce iti doresti si te face fericita
Locul de munca ne ocupa cea mai mare parte a timpului. Tocmai de aceea, nemultumirile legate de locul nostru de munca ne pot afecta relatiile cu cei din jur...
Locul de munca ne ocupa cea mai mare parte a timpului. Tocmai de aceea, nemultumirile legate de locul nostru de munca ne pot afecta relatiile cu cei din jur, cu cei dragi, sanatatea fizica si psihica.In mod contrar, un loc de munca de care suntem multumiti si care ne aduce satisfactii are efecte benefice aupra sanatatii, asupra moralului, asupra relatiilor noastre cu cei din jur.
Tot ce ne dorim este o cariera care sa ne permita sa ne utilizam la maxim potentialul. Usor de zis, greu de facut! Cum putem face ca munca noastra sa ne multumeasca si sa ne dea sentimentul utilitatii si al implinirii? Iata niste pasi care va vor ajuta sa descoperiti mai usor acest lucru:
1. Identifica talentul si aptitudinile tale, de care esti mandra si pe care le constientizezi. Vei fi mai eficienta daca vei face ceva ce-ti place. Analizeaza-ti realizarile din trecut si intreaba-te ce fel de munca ai fi facut daca banii nu erau interesul principal?
2. Fixeaza-ti chestiunile pe care vrei sa le rezolvi, cu care vrei sa lucrezi. Problemele pe care le alegi spre rezolvare trebuie sa te inflacareze, sa te motiveze si sa te determine sa iti folosesti toate calitatile si talentul. Ce probleme anume te determina sa actionezi?
3. Alege tipurile de job-uri si companiile care includ chestiunile fixate deja. Foloseste-te de reviste si internet pentru a gasi ofertele de locuri de munca, discuta cu un consultant in resurse umane.
4. Asigura-te ca va trebui sa depui un efort mai mare pentru a rezolva problemele de la locul de munca. S-ar putea sa fie nevoie de calificari si pregatiri pentru a-ti dezvolta anumite aptitudini. Voluntariatul, asociatiile profesionale, locurile de munca part-time, cursurile, constituie tot atatea cai de a-ti dezvolta aptitudinile.
5. Pregateste-ti oferta de angajare pentru companiile care te intereseaza. Nu uita sa mantionezi ceea ce vrei sa faci, aptitudinile si plusul tau de valoare pentru compania respectiva. Arata-i angajatorului ca valoarea ta este mai mare decat pretul angajarii tale.
6. Nu ocoli strategiile de marketing pentru a ajunge la cei care fac angajarile. Contacteaza-i pe cei care fac recrutari de personal prin e-mail, telefon sau prin posta.
Recompensa care urmeaza acestor strategii este descoperirea si obtinerea unui loc de munca care sa ti se potriveasca si in care sa-ti utilizezi la maxim calitatile. Talentul si pasiunea ta, combinate cu aprecierea personala si a celor din jur pot constitui sursa fericirii tale.