Creeaza-ti propriile oportunitati
Una din regulile elementare ale vietii este urmatoarea: intotdeauna vor exista oportunitati pentru cei care reusesc sa le intrevada si care incearca sa...
Una din regulile elementare ale vietii este urmatoarea: intotdeaunavor exista oportunitati pentru cei care reusesc sa le intrevada sicare incearca sa le valorifice. Oamenii norocosi sunt, pur si simplu,cei care au mai multe sanse decat oamenii obisnuiti.Dar, pentru a prinde o ocazie, ai nevoie de o strategie; una care sa-tidemonstreze pasiunea si totala angajare in domeniul tau. Fixeaza-ti unplan si vei obtine rezultate la care te astepti si rezultate la carenu te astepti in cautarea unui loc de munca sau in eforturile tale dea incepe o afacere.
Trei pasi spre crearea propriilor oportunitati
1. Gaseste-ti activitatea potrivita
Iti poti crea propriile oportunitati prin identificarea si urmarireaunei activitati care iti este fie foarte apropiata, fie o calenecesara. Imediat ce ti-ai dat seama ca ai nevoie de ceva, trebuie saprivesti cu obiectivitate acel lucru, din toate unghiurile si sa dai frauliber imaginatiei pentru a afla cea mai eficace modalitate de a-ti serviacea necesitate. Aceasta strategie este valabila atat pentru cei carevor sa-si deschida o afacere pe cont propriu cat si pentru cei care isidoresc un loc de munca, pur si simplu. Trebuie sa ai o idee despre cumai putea sa faci ceva mai bun, mai rapid, mai ieftin sau de o calitatemai buna. Trebuie sa vii cu idei noi in meseria ta.
2. Strategia unui guru
Asigura-te ca activitatea pe care ti-ai ales-o este ceea ce poti facecel mai bine si ca te pasioneaza ceea ce faci. O data ce ti-ai definitacest lucru, incearca sa afli cat mai multe lucruri despre domeniulrespectiv de activitate.
Acum trebuie sa inventezi o strategie care sa te ajute sa stai deopartesi sa-ti iei notite. Dezvolta, promoveaza si condu un site pe Web, cautasi ia-ti toate informatiile disponibile care te intereseaza. Incearcasa scrii genul de articole care ar putea aparea prin reviste,ziare, pe internet sau pe newsletter. Scrie o carte. Fa-ti singur(a)publicitate. Tine un discurs. Extinde-ti sfera de interes in domeniulrespectiv. Da citate. Consultatii. Meditatii.
Tate aceste lucruri te vor ajuta sa-ti adancesti cunostintele si sa lepoti impartasi lumii intregi. Daca vei face cu adevarat toate acestea,vei fi tinut(a) minte, cu siguranta, de persoanele importante dindomeniul tau. Poti devenii persoana cea mai bine informata si acestlucru te va ajuta foarte mult. Nu vei mai fi pentru mult timp unul (una)dintre multi altii, ci unul (una) dintre putinii.
3. Daruieste ca sa primesti
Una din cele mai bune modalitati de a promova este sa daruiesti. Putereaacestui lucru va fi de doua ori mai mare daca ceea ce vei darui va fiin stransa legatura cu activitatea pe care o desfasori. Chiar daca veigazdui o lansare a unei colectii de imbracaminte, de exemplu, scriesi publica articole gratis sau angajeaza-te voluntar in organizarea deevenimente si acest lucru va contribui din plin la experienta pe caretrebuie sa o ai in meseria ta si vei fi tinut(a) minte.
Precizeaza: ce iti doresti si ce ai fi dispus(a) sa accepti!
Care este scopul tau? Sa ai o slujba? Sa muncesti in domeniul care tepasioneaza? Sa devii faimos(oasa)?
Ar trebui sa ai o serie de rezultate obtinute in munca ta. Vei avea,desigur, un scop la baza dar trebuie sa fii pregatit(a) si pentru uneleurmari neprevazute. Daca te-ai angajat in ceva, vei descoperi ca viataiti va crea oportunitati intr-un mod neobisnuit si placut. Fii deschis(a)la tot ce ti se ofera.
Dezvolta si lucreaza la planul pe care ti l-ai propus!
In ce fel vrei sa te folosesti de oportunitatea care ti s-a oferit? Nuvei putea si nici nu e cazul sa faci chiar de toate. Alege-ti o strategiesi anumite tactici si fa-ti un plan de actiune. Pune-l in practica. Pareusor dar actiunea este cea mai importanta parte a intregului proces.Zece lucruri de care ai nevoie pentru a-ti crea singur(a) oportunitatile!
Avand in minte tot procesul pe care trebuie sa-l urmezi, tine seama side urmatoarele lucruri:
- fixeaza-ti un scop: iti poti crea propriile oportunitati daca veiobtine rezultate in activitatea ta;
- spiritul de aventura;
- autocunoasterea: trebuie sa stii care iti sunt calitatile, cunostintele,slabiciunile si punctele forte si, mai ales, ce anume te pasioneaza. Acumeste momentul sa schimbi ceva care sa te ajute si nu sa te schimbi petine pentru a-ti ajuta munca;
- o idee despre si multa imaginatie;
- cunostinte si indemanari: sigur ca ai suficiente cunostinte inspecializarea ta dar ai nevoie de cunostinte care sa te ajute sa teauto-promovezi;
- o gandire analitica: analizeaza oportunitatile care ti se ofera si iacea mai buna decizie;
- ia initiativa si du-o pana la capat;
- curajul;
- optimism: succesul nu vine imediat. Actioneaza si nu abandona ideea;- flexibilitatea: cand iei o initiativa, se intampla lucruri bune dar,uneori, ele nu sunt exact ceea ce iti doreai. Invata sa acepti si ceeace iti da viata. S-ar putea sa te surprinda ceea ce se va intampla dupaaceea.