Ce cuvinte să nu folosești dacă vrei să pari mai responsabil
Carieră · Educatie / 18.12.2017

Comunicarea este unul dintre instrumentele care ne ajută să urcăm multe scări sociale și profesionale în viață. Aceasta este complicată și utilă. Există multe lucruri pe care le ignorăm și folosim tehnici de comunicare eronate, care pot afecta multe oportunități din viața noastră. Iată ce cuvinte să nu folosești, dacă vrei să pari o persoană mai responsabilă și mai sigură în fața celorlalți!

Ce cuvinte ar trebui să eviți dacă vrei să pari mai responsabil și de încredere?


1. Verbele modale


Cele mai frecvente verbe care intră în această categorie sunt: "ar putea", "poate", "ar trebui". Toate acestea sunt utilizate în mod obișnuit în conversațiile normale, dar te fac să pari neinteresant și nesigur. Cu alte cuvinte, atunci când folosești aceste cuvinte, ceea ce spui nu pare credibil, chiar dacă știi despre ce vorbești. 

2. "Ok"


Multe persoane sunt de acord cu faptul că acesta este cel mai enervant răspuns pe care l-au primit vreodată. Este neconcludent și te face să pari foarte neinteresat. Dacă spui "Ok" cuiva, persoana în cauză va crede că nu ești sigur cu privire la ceea ce spui. De asemenea, va simți că ești aproape obligat să comunici.

3. "Super"


Folosirea acestui cuvânt la sfârșitul unei glume este acceptabilă, dar dacă spui "super" după ce ți s-a comunicat ceva important sau când transmiți anumite informații, s-ar putea să nu fii văzut cu ochi buni într-un mediu de afaceri. Cuvântul acesta arată entuziasmul, dar dacă îl folosești prea mult, devine nesincer. Încearcă să nu abuzezi de folosirea lui.

4. "Gen"


Oprește-te imediat! Acesta este unul dintre cele mai inutile cuvinte care se folosește în istoria comunicării. Cuvântul distruge maturitatea și caracterul tehnic al celor mai erudite propoziții și te face să pari extrem de imatur. Acesta poate fi înlocuit foarte ușor cu o varietate de cuvinte care vor face să pară că ai lucrurile sub control și că poți construi propoziții serioase. Dacă acorzi o atenție deosebită lucrurilor pe care le spui, vei realiza că nu ai nevoie de acest cuvânt deloc.

5. "Scuze"


De cele mai multe ori, folosim cuvântul care este destinat în mod special pentru scuze pentru lucruri cu totul diferite. Ne cerem scuze când suntem jenați sau când nu putem auzi ce spune o persoană și așa mai departe. Dacă spui "scuze" atunci când chiar regreți un lucru pe care l-ai făcut este absolut acceptabil, dar folosirea cuvântului prea des te va face să pari o persoană nesigură.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro