Găteşte vegan: Cum să faci un pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute
Să fii sănătoasă / De Ioana Maroşan, 19.06.2013

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun ca să fie răcoritor? Descoperă cât de rapid poţi să-ţi faci un pateu de mazăre proaspătă care merge de minune cu pâine prăjită.

Profită de mazărea verde care se găseşte la piaţă şi prepar-o în cât mai multe feluri. Pe lângă mâncărica de mazăre care este delicioasă, iată o soluţie pentru micul dejun.

Ai nevoie de:

- 1 cană cu mazăre proaspătă, fiartă puţin la aburi
- 1 cană cu boabe de năut, fierte
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură cu pastă de susan sau 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper negru
- zeamă de lămâie, după gust
- seminţe de coriandru, prăjite şi mărunţite
- fulgi de ardei iute.

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii un pateu cremos. Dacă mai este nevoie, poţi să adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.

Foto: Ioana Maroşan

  • Ioana Maroşan, luni, 23.09.2013 10:45

    @Amber Ma bucur tare mult ca ti-a placut. Si la mine a ramas in topul preferintelor. :)

  • Amber, sâmbătă, 21.09.2013 17:41

    E minunata! Tocmai am terminat de mancat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro