Dacă îţi place combinaţia dintre nuca de cocos şi ciocolată atunci prepară această reţetă care va fi cu siguranţă ceea ce-ţi doreşti! Nu ai nevoie de lapte, ouă, făină, zahăr şi nici de cuptor!
Îmi place la nebunie ciocolata cu nucă de cocos. Aseară am încercat să mă folosesc de aceste două ingrediente pentru a face un tortuleţ delicios şi aspectuos. Am fost foarte surprinsă de rezultatul obţinut care s-a dovedit a fi exact pe gustul meu :)
Pentru a prepara acest tortuleţ ai nevoie de:
Ingrediente pentru crustă:
- 1/2 cană migdale amestecate cu nuci braziliene (sau seminţe de floarea soarelui, nuci);
- 1/2 cană curmale;
- puţină sare de mare;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 2 linguri cacao pudră.
Se mixează migdalele şi nucile braziliene în robotul de bucătărie, după care se adaugă pe rând curmalele şi restul ingredientelor. Se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.
Ingrediente pentru crema cu nucă de cocos:
- 1 nucă de cocos de mărime medie;
- miere de albine, după gust;
- 2 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- 2 linguri unt de cacao topit la abur (sau ulei de palmier);
- puţină zeamă de lămâie;
- apă, cât să permită blenderului să omogenizeze crema.
Se mixează în blender nuca de cocos decojită de pieliţa maronie şi tăiate bucăţele. Se adaugă apa, mierea, zeama de lămâie şi la final uleiurile. Se toarnă peste crustă şi se lasă la frigider 4-5 ore sau peste noapte.
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 2 avocado;
- 4-5 linguri de cacao pudră;
- miere de albine, după gust;
- 2 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- 2 linguri unt de cacao topit la abur (sau ulei de palmier);
- apă, dacă este necesar.
Se mixează în blender toate ingredientele şi crema obţinută se toarnă peste stratul cu nucă de cocos, după ce acesta a stat în prealabil la frigider pentru a se întări. Se ornează cu felii subţiri de nucă de cocos sau cu fulgi de cocos.
Poftă bună!
Credit foto: Ioana Maroşan
@ Dora Cu cea mai mare placere si iti multumesc tare mult pentru aprecieri :) Sa stii ca am masurat inelul culinar si are diamentrul 8,5 cm, dimensiune care este valabila pentru toate torturile pe care le-am postat pe blog. Spor la torturi, cu siguranta nu vei fi dezamagita de gustul lor. Si cand mai ai timp poti sa-mi spui cum ti s-au parut si care este preferatul tau. Cu drag, Ioana
Inca n-am incercat nicio reteta de tort fara foc, deoarece am o nelamurire: spune-mi te rog diametrul formei si daca e valabil si la celalalte retete. Si-ti multumesc de sfaturi si de idei, sunt exceptionale; chiar daca nu comentez la fiecare, vreau sa stii ca apreciez rubrica ta si sunt convinsa ca nu sunt singura care "tace si face"! Multa sanatate tuturor!
@ Alex Incearca-l si cu siguranta vei fi incantat si de gustul obtinut. Cu drag, Ioana
Imi place procedeul in care e preparat tortul si fiecare ingredient in parte ,fara foc iar la final rezultatul cu tot cu aspect .
@ Ale Ale sunt sigura ca o sa-ti placa daca iubesti combinatie intre nuca de cocos si ciocolata. Incearc-o si te astept sa-mi spui daca a fost pe placul tau :) Sa ai parte de Sarbatori minunate. Cu drag, Ioana
super reteta ,merita sa o incerc de craciun :)