Găteşte fără foc: Îngheţată pe băţ cu banane şi ciocolată
Să fii sănătoasă / De Ioana Maroşan, 04.05.2012

Îngheţata pe băţ poate să fie una simplă, fără aditivi şi pe care să o putem consuma atunci când ne este poftă, fără să ne fie teamă de cantitatea excesivă de zahăr, lapte praf sau alte ingrediente nocive care ne afectează sănătatea.

Bananele sunt printre fructele mele preferate şi am ales de multe ori să le congelez pentru îngheţată şi diverse smoothie-uri care s-au dovedit a fi exact pe gustul meu. Aşa că am zis că o banană congelată şi dată prin ciocolată neagră nu are ce să nu fie bună.

Iată cât de simplu poţi să faci o îngheţată pe băţ sănătoasă, pe care poţi să o ai la îndemână în congelator:

- 2 banane;
- 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao;
- miere de albine, după gust;
- fulgi de cocos, fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

  • Ioana Maroşan, vineri, 15.06.2012 09:22

    @ AndreeaG Nu am incercat cu banana necongelata, insa cred ca o sa-ti dea mai mari batai de cap pana se intareste ciocolata :) Daca banana este congelata in prelabil, ciocolata se intareste repede pe ea, o lasi putin pe o farfurie si apoi daca le invelesti in foaie de copt le poti pune una peste alta intr-o caserola in congelator. Dar, daca ai incercat si functioneaza si cu banana necongelata ar fi perfect ca nu mai asteptam dupa ea :) Este mult mai potrivita pentru copii varianta cu roscove si cu siguranta o sa fie super gustoasa. Astept sa ne spui rezultatul :) Spor Ioana

  • AndreeaG, joi, 14.06.2012 10:58

    Salut! Intrebare intrebatoare ... daca dau banana prin ciocolata topita, imediat dupa ce o decojesc (deci fara a fi inghetata in prealabil) si apoi le pun impreuna in congelator, ar fi vreo problema, oare nu se "lipeste" ciocolata? Abia astept sa incerc, voi opta totusi pentru varianta pudra roscove+miere, pentru "invelit", din motiv de copii mici, vedem ce iese.

  • Ioana Maroşan, duminică, 03.06.2012 17:18

    @Fahmie Multumesc frumos si ma bucur ca te-ai intors pe blog :) Sa fii sanatoasa. Cu drag Ioana

  • Fahmie, duminică, 03.06.2012 08:29

    LA MULTI ANI si tie draga Ioana,si un an nou fericit!Si fie ca anul acseta si nu numai,sa ai parte de multa sanatate,asa cum iti si doresti,ca-ci intr-adevar e mai buna decat toate!!Te pup!!!Si sper sa vorbim din nou ca inainte,chiar daca eu am c-am chiulit de pe blog,dar nu am avut o perioada usoara Imi cer scuze .

  • Solyka, sâmbătă, 19.05.2012 22:00

    fetelor.. o idee.. iubitului meu nu ii place ciocolata... de nici un fel.. ceva de inlocuit??ms

  • lucian, marţi, 15.05.2012 13:44

    La prima vedere pare un deliciu,rămăne de făcut si apoi testat.deja am apă in gura.ingenioasă ideea.numai bine.yummmy.o zi bună si plină de idei.

  • Sely, vineri, 11.05.2012 09:39

    suuuuuper! de abia astept sa incerc si eu pt piciu meu!

  • Ioana Maroşan, miercuri, 09.05.2012 10:12

    @Atena Multumesc pentru aprecieri. O sa incerc :) Urmeaza si o reteta de inghetata cremoasa pe care o poti tine in frigider ca sa o ai la indemana cand ti-e pofta :) O voi posta vineri ;) Cu drag Ioana

  • Ioana Maroşan, miercuri, 09.05.2012 10:11

    @ Paula Multumesc pentru aprecieri. Este intr-adevar un desert simplu, usor de preparat si la indemana mereu :) Cu drag Ioana

  • Ioana Maroşan, miercuri, 09.05.2012 10:10

    @ Mona Sa-mi spui daca ti-a placut :) Cu drag Ioana

  • Mona, vineri, 04.05.2012 18:32

    Ioana, ne dai o multime de idei geniale. In weekend imi voi face inghetaaaa

  • paula, vineri, 04.05.2012 18:15

    am pregatit acest desert f des! este intr-adevar delicios si racoritor, vara. aprecieri pt decorul de pe ciocolata :)

  • pohrib atena, vineri, 04.05.2012 15:02

    Superb Ioana. Sa ne mai trimiti astfel de prajituri.

  • diana, vineri, 04.05.2012 11:06

    yamiyami

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro