Îngheţata pe băţ poate să fie una simplă, fără aditivi şi pe care să o putem consuma atunci când ne este poftă, fără să ne fie teamă de cantitatea excesivă de zahăr, lapte praf sau alte ingrediente nocive care ne afectează sănătatea.
Bananele sunt printre fructele mele preferate şi am ales de multe ori să le congelez pentru îngheţată şi diverse smoothie-uri care s-au dovedit a fi exact pe gustul meu. Aşa că am zis că o banană congelată şi dată prin ciocolată neagră nu are ce să nu fie bună.
Iată cât de simplu poţi să faci o îngheţată pe băţ sănătoasă, pe care poţi să o ai la îndemână în congelator:
- 2 banane;
- 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao;
- miere de albine, după gust;
- fulgi de cocos, fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.
Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.
Poftă bună!
Credit foto: Ioana Maroşan
@ AndreeaG Nu am incercat cu banana necongelata, insa cred ca o sa-ti dea mai mari batai de cap pana se intareste ciocolata :) Daca banana este congelata in prelabil, ciocolata se intareste repede pe ea, o lasi putin pe o farfurie si apoi daca le invelesti in foaie de copt le poti pune una peste alta intr-o caserola in congelator. Dar, daca ai incercat si functioneaza si cu banana necongelata ar fi perfect ca nu mai asteptam dupa ea :) Este mult mai potrivita pentru copii varianta cu roscove si cu siguranta o sa fie super gustoasa. Astept sa ne spui rezultatul :) Spor Ioana
Salut! Intrebare intrebatoare ... daca dau banana prin ciocolata topita, imediat dupa ce o decojesc (deci fara a fi inghetata in prealabil) si apoi le pun impreuna in congelator, ar fi vreo problema, oare nu se "lipeste" ciocolata? Abia astept sa incerc, voi opta totusi pentru varianta pudra roscove+miere, pentru "invelit", din motiv de copii mici, vedem ce iese.
@Fahmie Multumesc frumos si ma bucur ca te-ai intors pe blog :) Sa fii sanatoasa. Cu drag Ioana
LA MULTI ANI si tie draga Ioana,si un an nou fericit!Si fie ca anul acseta si nu numai,sa ai parte de multa sanatate,asa cum iti si doresti,ca-ci intr-adevar e mai buna decat toate!!Te pup!!!Si sper sa vorbim din nou ca inainte,chiar daca eu am c-am chiulit de pe blog,dar nu am avut o perioada usoara Imi cer scuze .
fetelor.. o idee.. iubitului meu nu ii place ciocolata... de nici un fel.. ceva de inlocuit??ms
La prima vedere pare un deliciu,rămăne de făcut si apoi testat.deja am apă in gura.ingenioasă ideea.numai bine.yummmy.o zi bună si plină de idei.
suuuuuper! de abia astept sa incerc si eu pt piciu meu!
@Atena Multumesc pentru aprecieri. O sa incerc :) Urmeaza si o reteta de inghetata cremoasa pe care o poti tine in frigider ca sa o ai la indemana cand ti-e pofta :) O voi posta vineri ;) Cu drag Ioana
@ Paula Multumesc pentru aprecieri. Este intr-adevar un desert simplu, usor de preparat si la indemana mereu :) Cu drag Ioana
@ Mona Sa-mi spui daca ti-a placut :) Cu drag Ioana
Ioana, ne dai o multime de idei geniale. In weekend imi voi face inghetaaaa
am pregatit acest desert f des! este intr-adevar delicios si racoritor, vara. aprecieri pt decorul de pe ciocolata :)
Superb Ioana. Sa ne mai trimiti astfel de prajituri.
yamiyami