O minunăţie de reţetă care este gata în maxim 10 minute. Gustul bogat şi aromat al roşiilor de ţară se completează perfect cu frunzele proaspete de busuioc şi restul mirodeniilor pentru a-ţi încânta papilele gustative. Încearcă şi tu reţeta!
Săptămâna aceasta am găsit la o bătrânică nişte roşii delicioase de ţară, adică mai moi, pline de imperfecţiuni, dar cu un miros şi un gust divin. Şi cum gazpacho sau supa rece de roşii iese un deliciu doar dacă ai roşiile gustoase am profitat de ocazie şi m-am pus pe treabă.
Ingrediente
Am amestecat în blender:
- 2 roşii;
- un castravete;
- 1/2 gogoşar roşu;
- 1 căţel de usturoi;
- 1/4 ceapă roşie;
- 4 linguri ulei de măsline presat la rece;
- 1 linguriţă de oţet balsamic (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- sare;
- piper;
- puţin chimen (opţional).
- 1 felie de pâine mai uscată (opţional).
Am ornat supa cu frunze de busuioc, câteva picături de ulei de măsline şi am servit-o cu o pâinică uscată din făină integrală.
Poftă bună! :) Să-mi spui neapărat dacă ţi-a plăcut!
Minunat și de profitat încă de deliciile toamnei.
MINUNATA,EU FAC SI CIORBITA CU BORS PROASPAT,CU TOATE LEGUMELE,INCLUSIV CEAPA,LE PUN DE SEARA IN BORCAN MAI MARE,PUN SI LEUSTEAN,MA ROG TOT CE STI CA ITI PLACE LA CIORBA A DOUA ZI AI CEVA MINUNAT,CARE ADUCE MULTE MINERALE SI VITAMINE,POTI PUNE O LINGURTITA MICA DE SMANTANA SAU IAURT ! AROMA USUTROIULUI COMPLETEAZA CEL MAI BINE ! POTI FACE MULTE DAR PIEDICA O CONSIDER PE CEI DIN CASA CARE NU VOR ASA CEVA
Supa gazpacho ,face parte din "hrana vie",este o supa delicioasa si deosebit de sanatoasa...eu o gatesc ,normal la blender,in fiecare saptamana de doua sau trei ori,are multe vitamine,ajuta la slabit si e chiar bio ,daca rosiile intradevar sunt bune....pe langa ingredientele enumerate mai sus,eu adaug si ardei verde si iute ,precum si doua linguti de bulion...uneori o folosesc garnitura la peste,curcan,pui,fiind deosebita si ca gust si aspect....