Dacă îţi plac acele prăjiturele numite cookies din comerţ de ce să nu-ţi faci acasă o variantă mai sănătoasă a lor? Ingredientele sunt simple şi le poţi păstra la congelator pentru o gustare dulce delicioasă!
Nu ai nevoie de făină, ouă sau unt. Ca să eviţi făina albă poţi să foloseşti fulgii din ovăz, iar în locul ouălor am pus banane, unt de arahide şi seminţe de chia care împreună leagă compoziţia. Rezultatul a fost peste aşteptările mele şi prefer să am în casă aceste prăjiturele pentru a-mi potoli pofta de dulciuri. Se păstrează la congelator câteva săptămâni, însă ele nu vor îngheţa, ci vor rămâne crocante aşa cum le doreşti.
Combinaţiile pentru reţeta de prăjiturele cu ciocolată necoapte sunt nenumărate, însă o sa-ţi spun ce am folosit pentru această primă încercare, pe care cu siguranţă o voi repeta:
Ingrediente:
- 1 cană fulgi de ovăz;
- 1 ciocolată neagră topită sau unt de cacao topit şi amestecat cu cacao pudră;
- 2 banane mai mici;
- 4-5 linguri unt de arahide cremos;
- 1 baton de vanilie pudră (cu râşniţa de cafea);
- 2 linguri seminţe de chia;
- cacao pudră, dacă preferi mai multă ciocolată;
- miere de albine, după gust;
- alune mărunţite (opţional);
- stafide (opţional).
Mod de preparare:
1. După ce ai topit ciocolata cu ajutorul unui vas fondue sau într-un borcan scufundat în apă fierbinte, se pune untul de arahide şi se amestecă bine până se omogenizează.
2. Se pisează bananele cu furculiţa şi se adaugă în ciocolată împreună cu toate celelalte ingrediente.
3. Se amestecă bine, după care le dai forma dorită prăjiturelelor. Eu am folosit nişte forme de brioşe pe care le aveam prin casă în care am pus câte puţin din amestecul cu ciocolată, după care le-am introdus la congelator. După 1-2 ore le poţi servi.
4. Dacă îţi rămâne sos de ciocolată poţi să tragi nişte stafide prin el şi să le laşi la congelator. Sunt de-a dreptul delicioase, le-am descoperit şi eu abia acum:)
Poftă bună!
Credit foto: Ioana Maroşan
Cum as putea uita cand am impartit cu tine ftoare multe lucruri?Preferam sa vorbesc cu tine,decat cu altcineva,pentru ca stiam ca gasesc o persoana ce stie sa asculte,si totodata ptr ca imi face placere sa vad ca imparti cu noi toate momentele din viata ta!!!Am prins drag de tine de cand ai venit la Povestiri Adevarate!!!Si chiar daca muncesc mult si nu prea am timp sa intru pe net,m-am gandit mereu la tine sincer iti zic Acum incerc sa ma organizez,si sa gasesc timp ptr toate!te pup
@ Caress Foarte tare. Ma bucur foarte mult ca place la multa lume. Si eu o tin mereu la indemana pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit :)
Ioana, revin la topicul asa chiar daca e mai vechi. Am tradus reteta ta si am trimis-o prin email colegilor mei. Acum toata lumea e inebunita dupa ea, cat de usor se face si cat de buna e :) .
@ Caress Cu mare placere. Ma bucur tare mult ca ti-au placut. Se numara printre favoritele mele din bucataria raw :)
Am incercat fursecurile. Sunt intradevar foarte bune si foarte usor de facut. Multumesc :)
@ Andreea Ai putea sa inlocuiesti ovazul din reteta cu migdale/nuci/seminte de floarea soarelui crude maruntite sau orice alt ingredient care-ti este permis si ti-ar face placere sa-l regasesti in aceasta combinatie. Multa bafta, Ioana
daca nu contineau ovaz,imi faceam si eu:(pofta buna celor ce pot manca acest desert.Eu una n-am voie:(am Celiachie din nefericire.Apropo:o reteta de desert pt.celiaci exista si la voi?astept raspuns,multumesc anticipat.
@ Caress Esti tare draguta :) Iti multumesc foarte frumos pentru cuvintele frumoase si te mai astept pe blog. Cu drag, Ioana
Ioana, multumesc pentru reteta. O s-o incerc in weekend. Articolele tale sunt motivul pentru care intru pe Eva.