Găteşte fără foc: Cum să faci ciocolată de casă fără unt şi lapte praf
Să fii sănătoasă / De Ioana Maroşan, 27.05.2013

Ai poftă de o ciocolată de casă, dar nu vrei să foloseşti unt şi lapte praf? Descoperă cât de simplu poţi să faci o ciocolată de casă cremoasă numai cu ingrediente 100% sănătoase.


Ingrediente

- 4 linguri cu fulgi de ovăz
- 4 linguri cu fulgi de cocos
- 1 avocado bine copt
- 2 linguri cu pudră de cacao
- 2 linguri cu miere de albine
- 2 linguri cu unt de cocos
- 1/4 linguriţă cu scorţişoară
- 5 picături cu ulei esenţial de portocale cu uz intern.

Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează până obţii o pastă cremoasă. Se pune o folie alimentară într-o caserola, se nivelează ciocolata şi se lasă la frigider câteva ore până se întăreşte.

Poţi păstra ciocolata la frigider săptămâni bune, deoarece va fi la fel de gustoasă.

Foto: Ioana Maroşan

  • Ioana Maroşan, miercuri, 26.06.2013 09:44

    @ Cristina Sunt convinsa, Cristina. Ma bucur ca iti place :)

  • cristinaB, joi, 20.06.2013 18:00

    am testat-o cu unt de cocos si unt de cacao (50/50) si ii nu buna, ca foarte buna :)

  • Ioana Maroşan, luni, 03.06.2013 08:27

    @ Shootingstar Poti sa inlocuiesti cu unt de nuci, a incercat Mihaela care mi-a scris la comentariu si a iesit delicioasa. Cu siguranta poti sa folosesti ca indulcitor si alt tip de miere sau sirop de agave, sirop de artar sau curmale facute pasta cu putina apa.

  • Ioana Maroşan, luni, 03.06.2013 08:25

    @ Mihaela Cred ca a iesit delicioasa si cu unt de arahide. O sa incerc si eu reteta ta cat de curand :) Dubleaza data viitoare cantitatile ;)

  • Mihaela, sâmbătă, 01.06.2013 10:50

    Am facut-o dar pentru ca nu am gasit unt de cocos am facut cu unt de arahide. A iesit buuuuuun! Singura problema e ca a iesit prea putina, data viitoare voi dubla cantitatile.

  • shootingstar, joi, 30.05.2013 13:59

    arata super delicioasa! :) daca nu am unt de cocos, pot folosi unt de migdale sau nuci ca inlocuitor? de asemenea, pot inlocui mierea de albine cu cea de salcam?

  • Ioana Maroşan, miercuri, 29.05.2013 09:20

    @ Sorana Pentru mine nu prea conteaza felul in care arata un desert, ci ma intereseaza mai mult valoarea nutritionala si faptul ca nu contine o sumedenie de ingrediente nesanatoase. Poti sa incerci totusi si sa o decorezi altfel, pe gustul tau pentru ca vei fi uimita de cat de cremoasa si gustoasa iese.

  • sorana, luni, 27.05.2013 19:34

    nu-misplace cum arata!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro