Sunt recomandate pentru afecţiunile renale, deoarece au un efect diuretic şi ajută la eliminarea toxinelor din corp
Urzicile se găsesc din plin în piaţă şi trebuie să profiţi de beneficiile pe care le aduc asupra corpului. Sunt bogate în vitaminele C, A, K, B2, magneziu, calciu, fier, acid folic şi clorofilă.
Iată câteva dintre aceste beneficii ca să ai motive pentru a le introduce în alimentaţia ta în acest sezon:
- reglează fluiditatea sângelui, întrucât conţine atât substanţe cu efect anticoagulant, cât şi cu efect coagulant;
- combate diareea;
- se recomandă în stomatite - stări inflamatorii ale mucoasei cavităţii bucale, manifestate sub forma unor leziuni ale mucoasei, dureroase, ce împiedică masticaţia şi deglutiţia;
- este un bun diuretic;
- poate uşura procesul de urinare la bărbaţi, mai ales dacă prostata este inflamată;
- are acţiune favorabilă în gută;
- este recomandată celor ce suferă de orice fel de alergie, sub formă de ceai care trebuie băut pe o perioadă mai îndelungată;
- ceaiul de urzici combate mătreaţă.
Se poate folosi sub formă de ceai, tinctură, în mâncăruri, smoothie-uri, sucuri şi salate.