Verdeţurile de primăvară nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, deoarece au puteri vindecătoare pentru corp şi stimulează detoxifierea naturală. În special, leurda care este foarte versatilă
O găseşti în toate pieţele şi merită să-ţi concentrezi atenţia asupra leurdei, deoarece ea aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Leurda are un conţinut ridicat de potasiu, magneziu, calciu şi fibre.
Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să o incluzi în alimentaţia ta zilnică:
1. Detoxifiază corpul
2. Protejează ficatul
3. Curăţă sângele
4. Scade colesterolul rău şi protejează inima de boli
5. Curăţă rinichii şi previne apariţia problemelor renale.
6. Previne virozele respiratorii, datorită alicinei.
7. Combate astenia de primăvară.
O poţi include în toate salatele pe care le consumi, precum şi în tocăniţe sau ciorbe, deoarece va conferi un gust delicat de usturoi.
De asemenea, o poţi mixa în blender cu boabe fierte de năut, linte sau seminţe de floarea-soarelui pentru a obţine un pateu delicios si hrănitor.