Lămâile sunt fructele care te ajută la slăbit, ridică nivelul de energie şi întăresc sistemul imunitar. Consumă-le în ceai, limonadă şi orice salate!
Acestea funcţionează pentru un nivel de energie optim, dar şi pentru a ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în urma meselor copioase luate cu ocazia Sărbătorilor. Pe lângă o alimentaţie cât mai naturală şi preparată într-un mod simplu, iată care sunt cele mai importante alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu în următoarele săptămâni:
1. Lămâile
Sunt considerate unele dintre cele mai purificatoare fructe, aşa că nu ezita să consumi limonadă îndulcită cu puţină miere naturală sau să bei dimineaţa la prima oră un pahar cu apă călduţă şi zeama de la o jumătate de lămâie.
2. Legumele crucifere
În această categorie intră varza albă şi roşie, conopida, broccoli, varza de Bruxelles şi guliile. Acestea ajută ficatul care este principalul organ implicat în detoxifiere. Acidul glucaric din broccoli are un rol esenţial în detoxifiere, deoarece inhibă acţiunea unei enzime care în lipsa acestui acid împiedică desfăşurarea procesului de detoxifiere. Astfel, atunci când mănânci crucifere îi dai organismului o mână de ajutor, astfel încât el elimină din sistem mai multe toxine.
3. Verdeţurile
Salata verde, rucola, spanacul, pătrunjelul, mărarul şi valeriana sunt câteva dintre opţiunile pe care le ai în acest sezon mai sărac în verdeţuri proaspete. Nu ezita să le foloseşti peste mâncărurile gătite, dar şi în diverse salate de crudităţi. Acestea conţin enzime care stimulează arderea grăsimilor şi favorizează eliminarea toxinelor din corp.
4. Spirulina
Are un conţinut foarte ridicat de clorofilă care purifică sângele, favorizând eliminarea toxinelor. De asemenea, este de un real folos rinichilor, ajutându-i să filtreze mai uşor impurităţile şi să elimine reziduurile toxice.
5. Germenii (vlăstarii) de lucernă, varză, ridiche, usturoi
Prin încolţirea seminţelor se eliberează enzimele, se îmbogăţesc cu clorofilă care are rolul de a îndepărta toxinele şi acumulările de mucus din organism, după cum precizează Dr. Robert Morse, specialist în medicină naturistă.
@Marian. Multumim pentru aprecieri si pentru informatiile pe care ni le-ai impartasit.
Sunt fan lamai. Ceaiul nu are acelasi gust, fara ele. Nici apa plata nu pot sa o beau, fara doua feliute de lamaie. Nutritionistul mi-a spus sa pun doua felii de lamaie in apa plata (600 ml) pe care o beau dimineata. Se pare ca apa devine alcalina si creste PH-ul. Totusi, nu trebuie sa exageram. Mie, de exemplu, cand am exagerat cu lamaia in ceai sau apa, mi-a crescut aciditatea gastrica. Ca orice aliment miraculos, trebuie consumat cu echilibru. P.S. Felicitari pentru articol. Excelent si util! Multumim!
Si iti mentin organismul rezistent in timpul sezonului rece.