Reţete de post: Tofu în loc de brânză. Idei ca să o foloseşti
Să fii sănătoasă / De Ioana Maroşan, 17.12.2014

Este făcută din soia şi are un conţinut bogat în proteine. Poţi să faci omletă, frigărui sau să o prepari pe grătar pentru a obţine feluri de mâncare diferite.

grilled tofu and vegetables

Brânza tofu înlocuieşte cu succes brânza obişnuită atunci când vrei să ţii post. Ea este preparată din boabe de soia şi este o alternativă bună pentru brânza de vacă, oaie, capră.

Sugestii pentru a folosi brânza tofu

1. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă şi ardei
Se scurge tofu, se fărâmiţează şi se pune într-o tigaie cu 1 linguriţă de ulei. Se presară peste ea praf de curry  sau turmeric (opţional) pentru a-i da o savoare şi se lasă puţin la călit (5 minute), amestecând-o des cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi puţină ceapă şi ardei, ambele tocate mărunt şi se mai lasă la călit încă 5 minute până se îmbină aromele. Opţional poţi să adaugi câteva felii de ciuperci şi verdeaţă.

2. Budincă de ciocolată cu tofu moale
Mixează în blender tofu moale cu cacao şi o banană sau curmale pentru a îndulci budinca.

3. “Grătar” de tofu afumat
Scurge tofu de apă şi şterge-l cu un şerveţel pentru a absorbi umezeala. Taie felii de tofu afumat, presară peste ele boia iute, piper şi stropeşte-le cu puţin ulei. De asemenea, poţi să laşi feliile de tofu simple, fără condimente dacă le preferi în acest fel. Apoi pune feliile într-o tavă grill şi întoarce de pe o parte pe alta. Le poţi folosi pentru sandvişuri sau alături de orez cu curry şi legume la cuptor/fierte.

Food: Vegetarian Barbecue, vegetables and tofu kebabs

4. Tofu afumat în salate
Foloseşte cubuleţe de tofu afumat în salatele tale pentru a le face mai consistente. Amestecă pătrunjel verde, frunze de spanac, ardei, ceapă roşie, sfeclă roşie şi morcov pentru a avea o varietate de legume colorate şi cu nutrienţi valoroşi.

5. Frigărui cu tofu, ciuperci şi dovlecei
Taie cuburi de tofu, presară-le cu piper şi puţin ulei de măsline, după care aşază-le pe un beţişor împreună cu felii de ceapă roşie, ardei roşii, ciupercuţe şi dovlecei. Se pun frigăruile într-o tavă şi se lasă la cuptor. Sau poţi să le pui pe un grill.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro