iStraw sau iPai
iPai ar fi traducerea mot-a-mot pentru numele acestui dispozitiv. Ce este si de ce arata asa? Asa cum ii spune numele, este un pai si, in acelasi timp, un filtru de purificare a apei.
iPai ar fi traducerea mot-a-mot pentru numele acestui dispozitiv. Ce este si de ce arata asa? Asa cum ii spune numele, este un pai si, in acelasi timp, un filtru de purificare a apei. Realizat din policarbonat, este prevazut cu o membrana speciala care foloseste tehnologia de microfiltrare pentru a purifica apa. Sau, mai pe scurt, transforma apa nepotabila in apa potabila.iStraw elimina 99,99999% din bacteriile prezente in apa de la robinet, inclusiv Giardia si Cryptosporidium, dar nu te ajuta cu nimic daca dai de apa salcie sau tulbure. Oricum, pentru 40 de dolari, ai asigurati pana la 500 de litri de apa potabila si, pentru ca e doar un pai, nu-ti ocupa mult loc in bagaj, atunci cand pleci in calatorie. Nu strica sa ai la tine paiul-minune atunci cand calatoresti intr-o tara straina (fie vorba intre noi, nici in Romania nu cred ca ai indrazni sa bei apa de la robinet...).
Spre deosebire de tabletele de purificare a apei, iStraw nu-i modifica deloc gustul.
Se pare ca mai bine de jumatate dintre persoanele care calatoresc in alte tari contacteaza cate o boala, 40% sufera de diaree, iar 18% pierd cel putin o zi din concediu din cauza diferitelor boli.
Decat sa-ti bati capul cu astfel de probleme, este de preferat sa ai la tine paiul purificator de apa. Macar din punctul acesta de vedere poti stai linistita...
iStraw costa 40 de dolari (plus taxele de livrare) pe site-ul ThinkGeek.com si 25 de lire sterline (taxele incluse) direct de pe site-ul producatorului, istraw.co.uk.