Zâmbetul şi lacrimile bebeluşului

Casă şi familie / 26.02.2016

Plânsul ca formă de comunicare

Desigur, bebeluşii au multe moduri de a-şi transmite intenţiile şi sentimentele înainte de a putea vorbi. Plânsul poate fi considerat şi el un gest de comunicare? La urma urmei, bebeluşii plâng pentru a arăta că le e foame, îi doare ceva, au nevoie să fie schimbaţi, sau că au pur şi simplu nevoie de companie. Înţelegerea acestor plânsete este un aspect important al creşterii copiilor. Interesant este faptul că diferitele tipuri de plâns devin tot mai mult în primele luni de viaţă, astfel încât mamele pot recunoaşte diferitele înţelesuri transmise prin diferite tipuri de plâns.


Pentru a preîntâmpina plânsul copilului legat de schimbarea scutecului, mamele verifică de multe ori să vadă dacă este uscat. Pampers ştie că şi o moliciune excelentă nu este nimic dacă nu este protejată împotriva umezelii şi, de aceea, Pampers oferă până la 12 ore de protecţie împotriva umezelii. Noul Pampers Premium Care are Capsule Magice unice care ajută la distribuirea egală a umezelii. Indicatorul de umezeală arată când trebuie schimbat bebelușul, astfel încât să se bucure în continuare de momentele frumoase împreună. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi:
www.facebook.com/pampersromania.

Să nu uităm că comunicarea cu bebeluşii este un dialog, astfel încât cu cât mama răspunde mai bine la diferitele plânsete ale bebeluşului, cu atât întăreşte mai mult înţelesul fiecărui plânset pentru bebeluşul ei. Aşa se creează legăturile emoţionale. Este un aspect important al creşterii şi educării copiilor. Şi, desigur, în ani următori, copiii pot să îşi exprime sentimentele negative nu doar prin plâns, ci prin lovirea mesei sau aruncarea pe jos. Dacă plânsul şi aceste alte semne de furie sunt considerate "gesturi" este încă discutabil.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro