Campania Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin" a finanțat programe de vaccinare în Madagascar ajutând la eliminarea bolii în intreaga țară.
În studiile de caz colectate de Pampers si UNICEF în timpul călătoriei pe teren din 2014 în Madagascar și scrise de Georgina Thompson, UNICEF spune povestea campaniei prin poveștile personale ale lucrătorilor locali de sănătate și ale mamelor.
Faceți cunoștință cu Ernestine
Ernestine a trăit timp de 11 ani în satul Soamonina, situat în zonele muntoase din centrul Madagascarului, la 10 km de cel mai apropiat centru de sănătate. În ciuda faptului că era însărcinată în patru luni, Ernestine a muncit pe dealuri cu soțul ei pentru a-și întreține familia care urma să aibă cel de-al treilea copil. Cei doi băieți Jessy, de 10 ani, și Sarobidy, de 8 ani, i-au ajutat să cultive și să vândă fructe și legume în piețele locale. Familia trăiește într-o comunitate de 1750 de locuitori și are acces minim la serviciile de sănătate.
Programele de sănătate, inclusiv campaniile de vaccinare împotriva tetanosului matern și neonatal, susținute de campania Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin" oferă mamelor precum Ernestine șansa ca ele și copiii lor nenăscuți să fie sănătoși și protejați împotriva bolilor, în ciuda provocărilor cu care se se confruntă pentru că trăiesc într-o zonă rurală.
Ernestine învață despre importanța vaccinurilor de la lucrătorul din domeniul sănătății din satul ei. Lucrătorii în domeniul sănătății din comunitate joacă un rol esențial în salvarea viații femeilor și a copiiilor prin rularea programelor de sensibilizare, a unor campanii de vaccinare și de mers din ușă în ușă pentru a consilia femeile și a le reaminti că trebuie să fie vaccinate pentru a se proteja pe ele și pe copiii lor nenăscuți împotriva bolilor precum tetanosul.
Al doilea copil al lui Ernestine, Sarobidy s-a născut la domiciliu pentru că odată ce a intrat în travaliu distanța până la cel mai apropiat centru de sănătate a fost prea mare. O moașă a fost prezentă la nașterea copilul. Acest fapt reprezintă de multe ori un pericol pentru femeile precum Ernestine deoarece tetanosul este o infecție care trăiește în sol și, prin urmare, poate fi ușor de contactat în timpul nașterii în momentul în care este tăiat cordonul ombilical, ceea ce face chiar mai important ca femeile însărcinate să finalize un ciclu complet de vaccinuri împotriva tetanosului matern și neonatal. Din păcate, Ernestine a înțeles importanța vaccinării corecte în momentul în care copilul unei prietene s-a îmbolnăvit.
Campania Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin" a finanțat programe de vaccinare în Madagascar ajutând la eliminarea bolii în intreaga țară. În ciuda ajutorului acordat eliminării tetanosului matern și neonatal în 17 țări, inclusiv în Madagascar, există încă aproximativ 71 de milioane de femei și de nou-născuți din 21 de țări, care sunt încă în pericol.
Cum putem ajuta?
Vestea bună este că, prin simpla achiziționare a unui pachet de scutece Pampers New Baby-Dry sau Pampers Active Baby-Dry, poți ajuta la eliminarea tetanosului în rândul nou-născuților în aceste țări.
În semn de mulțumire pentru toți părintii din România, Pampers susține și anul acesta maternități din România cu mobilier și scutece pentru nou-născuți. Ca de obicei, părinții sunt cei care, prin votul exprimat pe pagina Pampers România, în secțiunea‚10 ani de parteneriat Pampers – UNICEF, ne vor îndruma spre cele orașele care au nevoie de sprijinul Pampers.
Fii alături de noi la a 10-a aniversare a parteneriatului Pampers-UNICEF, pentru ca împreună să îndeplinim această dorință comună, de a contribui la protejarea tuturor copiilor acestei lumi, prin eliminarea tetanosului matern și neonantal de pretutindeni! Cu ajutorul tău, în fiecare zi, suntem cu un pas mai aproape de eliminarea tetanosului matern și neonatal din fiecare colț al lumii!