Călcâiele crăpate, pielea uscată în jurul unghiilor sau mirosul neplăcut sunt numai câteva dintre situaţiile cu care te confrunţi pe timpul verii, şi nu numai.
Descoperă cum să rezolvi aceste probleme ale picioarelor care te pot afecta cel mai des:
Călcâie crăpate
Principala regulă de care trebuie să ţii cont pentru a preveni crăparea călcâielor este exfolierea intensă la fiecare baie. După ce ţi-ai înmuita bine picioarele, foloseşte o piatră ponce sau o pilă specială pentru exfolierea călcâielor. În acest fel elimini celulele moarte, care altfel s-ar acumula şi ar forma acel strat de piele uscată care se crapă. Acest procedeu de exfoliere trebuie să facă parte din ritualul tău de îngrijire zi de zi, chiar şi iarna, când călcâiele nu sunt la fel de expuse ca pe timpul verii. De asemenea, hitratarea intensă este esenţială pentru a avea călcâie frumoase. Cel puţin o dată pe săptămână, pe timpul verii, aplică multă cremă hidratantă grasă pe călcăie, înfăşoară-le cu folie alimentară sau o pungă, apoi pune-ţi şoşete şi dormi cu ele.
Piele uscată
În jurul unghiilor, pielea se poate întări, devenind aspră şi cu un aspect neplăcut, mai ales când porţi sandale, pe timpul verii. Praful este vinovat pentru această deshidratare intensă a pielii picioarelor. Pentru a remedia această probleme, foloseşte o baie cu bicarbonat în care să-ţi înmoi picioarele. Înmoaie-ţi picioarele în apă caldă, în care ai adăugat două linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu. Aşteaptă 20 de minute, apoi foloseşte o perie pentru unghii sau o lufă aspră pentru a masa picioarele, insistând în zona unghiilor şi a călcâielor. De asemenea, tot acum îţi poţi masa picioarele cu bicarbonat, realizând astfel o exfoliere atât chimică, dar şi mecanică.
Picioare umflate
Duşul alternant cu apă caldă şi rece te poate ajuta să scapi de această problemă. Stimulează circulaţia sanguină şi ajută la eliminarea excesului de apă din ţesuturi. Dar umflarea picioarelor nu este cauzată doar de statul prea mult pe scaun sau în poziţie verticală, ci poate fi şi un simptom al unor afecţiuni cardiace, renale sau circulatorii, de aceea este necesar să mergi la medic dacă te confrunţi des cu această problemă. Şi consumul exagerat de sare are acelaşi efect asupra picioarelor tale, prin urmare trebuie să reduci cantitatea de sare din alimentaţie.
Picioare urât mirositoare
Transpiraţia şi bacteriile care o descompun sunt responsabile pentru mirosul urât al picioarelor. Iar cu cât picioarele îţi transpiră mai mult, cu atât situaţia este mai gravă. Pentru a trata această problemă, foloseşte şosete dintr-un amestec de bumbac şi materail sintetic. În ciuda a ceea ce se crede, şosetele din bumbac 100% pot menţine umezeala, la fel ca şi cele integral sintetice, cauzând înmulţirea bacteriilor şi prin urmare apariţia mirosului neplăcut, potrivit medicului Rebecca Pruthi, specialist al site-ului
doctoroz.com. Un remediu eficient pentru a reduce transpiraţia la nivelul picioarelor este ceaiul negru. Cofeina şi taninul, două substanţe conţinute de ceaiul negru, au capacitatea de a reduce transpiraţia picioarelor. Înmoaie-ţi în fiecare seară picioarele într-o infuzie de ceai negru şi lasă-le timp de cel puţin zece minute.