Un violoncel și mai multe povești: concert de jazz cu Adrian Naidin la Papa la Șoni
Divertisment · Stiri / 25.01.2012

Din cauza timpului nefavorabil, concertul lui Adrian Naidin ce urma sa aibă loc în cadrul seriei de spectacole "Jazz la Soni" se amână pentru joia viitoare, de la ora 20:30. Cei care au făcut rezervări și le pot păstra pentru săptămâna viitoare doar anunțând la numărul 0755.659.653.

Din cauza timpului nefavorabil, concertul lui Adrian Naidin ce urma sa aibă loc la Papa la Șoni, pe Sfinții Voievozi, numărul 13, în cadrul seriei de spectacole "Jazz la Soni" se amână pentru joia viitoare, de la ora 20:30. Cei care au făcut rezervări și le pot păstra pentru săptămâna viitoare doar anunțând la numărul 0755.659.653.

 

“O combinaţie de jazz, muzică de cameră şi folclor românesc pe un violoncel care a atins note de-o frumuseţe şi perfecţiune pe care rar am auzit-o. Acompaniat, din când în când, cu o voce absolut incredibilă! Un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gradare şi un control pe care le-am auzit numai la marii cântăreţi de operă”.


Violoncelul lui Adrian Naidin sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori pictează sau soptește versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz – de la genurile tradiționale, până la cele experimentale - plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin vorbește, oricare ar fi limbajul, despre muzică. “Nichita Stănescu spunea că muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus vreo întrebare. De drag de Nichita, adaug că nu există muzică fără iubire şi nici iubire fără iertare. Toate într-un unic sens: vertical”

, spune Adrian Naidin. L-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.


Deși are o structură și o educație orientate spre clasic, Adrian Naidin a experimentat și alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, până la world music sau pop. În etno-jazz a strălucit încă de la prima încercare, în grandiosul spectacol “Damian’s Fire”, montat de Damian Drăghici în 2001 la București. Este compozitor de muzică de scenă, confirmat, printre altele, în colaborările cu compania de teatru Alekton din Atena.


Orice gen poate suna perfect dacă violoncelul simte muzica în mâinile unul profesionist înzestrat cu har - spun cei care l-au ascultat pe Adrian Naidin la violoncel sau voce în concertele de folclor românesc și grecesc susținute în urmă cu câțiva ani la Atena, alături de Thanassis Polikandriotis sau în spectacolele de flamenco de la București, alături de dansatorul și percuționiștul argentinian Lucas Molina.


Absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, licențiat în Violoncel și Muzică de Cameră, Adrian Naidin s-a perfecționat cu muzicanul Mischa Maisky. A debutat în 1988 la Opera Maghiară din Cluj Napoca și este, din 2001, membru al Orchestrei Naționale Radio București.


Având în vedere numărul limitat de locuri, toți participanții sunt invitați să își facă rezervările din timp. Pentru informații și rezervări, sunați la 0755.659.653.

 

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook a artistului și pe contul Papa la Șoni.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro