5 tratamente de înfrumuseţare cu miere
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 16.07.2012

Pe lângă valorile nutritive, mierea este un adevărat miracol pentru pielea ta. Şi asta nu o spunem noi. Însăşi Cleopatra, vestită pentru frumuseţea sa, obişnuia să se folosească de proprietăţile mierii pentru a-şi menţine tinereţea pielii.

Pe lângă valorile nutritive, mierea este un adevărat miracol pentru pielea ta. Şi asta nu o spunem noi. Însăşi Cleopatra, vestită pentru frumuseţea sa, obişnuia să se folosească de proprietăţile mierii pentru a-şi menţine tinereţea pielii.

Considerată drept cel mai bun hidratant natural, mierea reprezintă un remediu excelent pentru pielea uscată, iritată şi sensibilă. De asemenea, s-a dovedit a fi un bun tratament pentru arsuri, crăpături şi chiar acnee. În plus, este o sursă importantă de antioxidanţi care luptă împotriva ridurilor şi a altor semne ale trecerii timpului.


Fie că optezi pentru cremele sau loţiunile găsite în comerţ, fie că îţi prepari singură produsele de îngrijire, asigură-te că mierea nu lipseşte din tratamentele pentru frumuseţe. În cazul în care eşti adepta remediilor naturale, iată câteva metode prin care te poţi folosi de miere.

Atenţie! Foloseşte miere 100% naturală, fără alte adaosuri sau tratamente.

1. Demachiant

Amestecă 2 linguriţe de miere cu 2 linguriţe de suc de lămâie şi 4 linguriţe de iaurt. Aplică amestecul obţinut pe faţă, masează bine şi apoi clăteşte cu apă călduţă.


2. Exfoliant

Pentru exfolierea pielii, combină o linguriţă de miere cu una de migdale pisate şi o jumătate de linguriţă de suc de lămâie. Masează bine pielea şi apoi îndepărtează masca cu apă caldă. Vei îndepărta celulele moarte iar pielea ta va căpăta un aspect mai proaspăt.

3. Hidratare

Tratamentele pe bază de miere sunt recomandate în special în anotimpurile reci, când pielea devine uscată şi are nevoie de hidratare puternică. Pentru a obţine o loţiune hidratantă, amestecă în cantităţi egale miere şi ulei de măsline sau jojoba. Aplică pe piele, masează şi lasă să acţioneze timp de aproximativ 15 minute şi apoi clăteşte.


Poţi folosi şi o mască simplă dar puternic hidratantă pentru a da prospeţime pielii. Combină lapte şi miere în cantităţi egale şi întinde masca obţinută pe faţă. Lasă timp de acţiune 15 minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

4. Remediu împotriva acneei

Încearcă acest tratament împotriva coşurilor: amestecă 5 linguriţe de miere călduţă cu struguri zdrobiţi şi lasă masca să acţioneze timp de 10 minute pe zonele afectate. Îndepărteaz-o cu apă caldă.

5. Tratează arsurile

Studiile au arătat că mierea poate fi foarte eficientă în tratarea arsurilor, iritaţiilor sau a altor tipuri de răni. Unge rana cu miere şi bandajeaz-o. Datorită efectului antimicrobian, mierea reduce riscul de infecţii.

Pentru o piele frumoasă, urmează exemplul Cleopatrei şi transformă băile în adevărate surse de relaxare şi răsfăţ. Adaugă în apă fierbinte un sfert de borcan de miere pentru o baie hidratantă.

Nu mai sta pe gânduri şi răsfaţă-ţi pielea săptămânal cu aceste reţete. Sunt uşoare şi deloc costisitoare. Este recomandat să foloseşti mierea de albine de cel puţin 2 ori pe săptămână pentru o hidratare completă şi o exfoliere perfectă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro