Descoperă 7 opţiuni pe care le poţi alege pentru micul dejun, care aduc un plus de vitamine şi foarte puţine calorii. Iată care sunt recomandările medicului nutriţionist Mihaela Bilic!
Descoperă 7 opţiuni pe care le poţi alege pentru micul dejun, care aduc un plus de vitamine şi foarte puţine calorii. Iată care sunt recomandările medicului nutriţionist Mihaela Bilic!
Un mic dejun potrivit te va ajuta să-ţi începi ziua în formă maximă şi-ţi va da energie şi vitalitate pentru întreaga zi. Este dovedit că cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţa mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei.
Bineînţeles, micul dejun reduce foamea de mai târziu, astfel gustările din timpul zilei se vor rări. Micul dejun nu numai că măreşte puterea de muncă şi rezistenţa necesară desfăşurării activităţilor pe parcursul zilei, dar are şi un efect pozitiv asupra dispoziţiei generale.
La fiecare masă principală (mic dejun, dejun şi cină) este obligatoriu să consumăm o porţie de glucide lente (care conţin amidon), adică la micul dejun nu trebuie să lipsească: 1 felie de pâine, 3-4 linguri cereale de mic dejun sau müsli, 1 cană de lapte sau 200 g (3-4 linguri) de brânză proaspătă de vaci.
Iată câteva variante de mic dejun numai bune pentru orice siluetă
1. 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime
2. 1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert
3. Un alt mic dejun care nu îngraşă este si acesta: 3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete
4. 1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte
5. 1 felie de pâine, 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g
6. Inca o optiune de mic dejun care nu îngraşă: 1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci + 5 măsline + 1 ardei gras, 1 castravete
7. Omletă din 2 ouă (simplă sau cu şuncă, ciuperci, mărar) prăjită în tigaie antiaderentă fără ulei + 2 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) + 1 roşie.