Triunghiuri din brânză
Reţete · Aperitive / 14.09.2010

Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.

Ingrediente:
2 căni cu făină (500 gr.)
2 linguriţe cu drojdie
250 ml apă
1 ou
3/4 linguriţă de pudră de ardei iuţi (optional)
1/2 linguriţă cu sare
1/2 cană brânză, de care preferi
4 linguri ulei
3/4 cană de lapte
susan, mac (opţional)

 

Mod de preparare

Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.

Amestecă brânza cu pudra de ardei iute până se obţine o pastă. Taie aluatul în pătrăţele cât vrei tu de mari, umple-le cu brânză, împătureşte-le, lipeşte capetele cu furculiţa, unge triunghiurile cu oul bătut şi presară susan sau mac şi da-le la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi serveşte-le calde.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro