Chifteluţe mexicane
Reţete · Aperitive / 14.09.2010

Iată gustarea ideală pentru un cocktail!

Ingrediente:
1 kg carne de porc, tocată
1 ceapă mare
2 ouă
1 roşie mare
2 caţei de usturoi
2-3 ardei iuţi (chilli)
1 morcov potrivit
1 cartof mic
1 ţelină mică
verdeaţă (tarhon sau mărar)
ulei pentru prăjit
sare şi piper, după gust



Mod de preparare
Toacă foarte mărunt morcovul, cartoful, telina, verdeaţa, ceapa şi 1 căţel de usturoi şi amestecă totul cu kilogramul de carne tocată.

Adaugă ouăle, amestecă, apoi pune sare şi piper. Realizează din acest amestec chifteluţe rotunde, de mărimea unor nuci şi prăjeşte-le în ulei încins, la 350 de grade.



În blender sau mixer realizează un sos din ardeii iuţi, roşia şi un caţel de usturoi. Poţi pune sosul peste chifteluţe sau prietenii tăi îl pot servi separat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro