Tort dietetic
Reteta este una clasica, ingredientele fac insa diferenta.
Reteta este una clasica, ingredientele fac insa diferenta. Acest exemplu ne arata cum un produs interzis se poate transforma, cu inteligenta si indemanare,intr-un produs acceptat la dieta.
Pentru blat ai nevoie de urmatoarele ingrediente...
4 linguri faina neagra
4 oua
4 linguri de inlocuitor de zahar
o lingurita de praf de copt
Pentru crema trebuie sa cumperi:
un plic de budinca de vanilie, ciocolata, caramel
3 linguri de inlocuitor de zahar
500 ml lapte
un plic de gelatina transparenta
o banana
2 mandarine
jumate de conserva de ananas (conserva care nu contine adaos de zahar)
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa separi ouale - albusurile le pui intr-un vas, iar galbenusurile in altul. Peste galbenusuri se adauga cele 4 linguri de indulcitor si se bat cu mixerul pana ce totul se transforma intr-o compozitie spumoasa. Peste compozitia rezultata se adauga faina, praful de copt stins cu otet si se amesteca, cu o lingura, incet, dinspre interior catre exterior. La final, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca, din nou, cu mare grija.
Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, dupa ce aceasta a fost unsa cu putin unt si tapetata cu faina, si se introduce, intr-un cuptor preincalzit, in jur de 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt, blatul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca incet.
Pasul doi, consta in aranjarea propriu zisa a tortului. In consecinta, deasupra se toarna budinca, peste care se aseaza fructele taiate felii, iar peste fructe se toarna gelatina.
La final, prajitura se baga la frigider. Se serveste rece!