Acadele cu ciocolata
Sunt putin bomboane si putin acadele. Sunt simpatice si delicioase. Nu se pragatesc foarte usor, dar merita din plin efortul. Din cantitatile de mai jos rezulta circa 25-30 de acadele.
Sunt putin bomboane si putin acadele. Sunt simpatice si delicioase. Nu se pragatesc foarte usor, dar merita din plin efortul. Din cantitatile de mai jos rezulta circa 25-30 de acadele.Ingrediente: 450 grame crema de branza (simpla), 100 de grame smantana (grasa), 200 de grame de zahar, 2 oua, o lingura de faina, 150 de grame de ciocolata neagra, un bat de vanilie, nuca de cocos rasa, alune pisate, fistic pisat, nuca pisata, bete pentru acadele (lopatele de plastic sau bete pentru frigarui, rupte in doua sunt la fel de bune).
Preparare:
- Amesteca intr-un vas crema de branza, zaharul si semintele dintr-un bat de vanilie, cu mixerul, pana se topeste complet zaharul. Adauga smantana, apoi faina si omogenizeaza bine. Pune pe rand ouale si amesteca bine, dupa fiecare. Rastoarna compozitia intr-un vas cu diametrul de 18-20 de centimetri, care merge la cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu, pe care o intepi din loc in loc, si coace crema 40-45 de minute, la foc mic. Lasa crema sa se raceasca in vasul in care s-a copt, apoi las-o peste noapte la frigider, acoperita cu folie.
- Ia cu o lingurita din crema de branza si, cu mainile umezite, formeaza bilute, ceva mai mari decat o nuca. Lasa bilutele la frigider trei ore. Abia acum le poti intepa cu betisoare. Astfel pregatite, bilutele trebuie lasate la congelator doua ore, ca sa se intareasca bine.
- Inmoaie acadelele in ciocolata topita si tavaleste-le repede prin nuca de cocos, nuca, fistic sau alune. Trebuie facut repede, pentru ca ciocolata se intareste repede (bilultele fiind reci).
- Asaza acadelele pe o farfurie si pastreaza-le la frigider pana in momentul cand micutii se vor delecta cu ele.