Supa alba de pui
Se mai numeste si “blanquette” si este o supa traditionala frantuzeasca. Cu ingredientele de mai jos rezulta patru portii care fiecare au 250 de kcal.
Se mai numeste si “blanquette” si este o supa traditionala frantuzeasca. Cu ingredientele de mai jos rezulta patru portii care fiecare au 250 de kcal.Ingrediente: 500 de grame de piept de pui, un morcov, doua ceape, un fir de praz mai gros,un catel de usturoi, 200 de grame de ciuperci, o lamaie, o lingura de faina si o lingura de smantana slaba, sare, piper, o lingura cu ulei, o legatura de patrunjel.
Preparare: taie carnea in bucati, curata ceapa, prazul si morcovul. Pune la fiert in apa cu putina sare, carnea, morcovul, firul de praz (doar partea alba) si ceapa. Lasa se fiarba bine, si aduna spuma.
Curata ciupercile si caleste-le cu o lingura de ulei. Adauga a doua ceapa tocata marunt. Amesteca faina cu smantana si rastoarna totul peste ciuperci. Pune sare si piper, si fierbe totul inca cateva minute. Da deoparte si pune sucul de la jumatate de lamaie. Cand carnea a fiert strecoara zeama. Toaca marunt morcovul fiert, si prazul. Arunca ceapa. Pune in oala circa 1,5 litri de zeama, carnea, morcovul tocat, prazul, si tot amestecul cu ciuperci. Lasa totul sa fiarba 10 minute, cu clocote mici, la foc potrivit. Cand este gata potriveste supa de sare si piper si da-o deoparte. Adauga patrunjelul tocat marunt si sucul de la cealalta jumatate de lamaie. Serveste supa fierbinte. Este consistenta si poate fi mancata ca un fel de mancare in sine.