Salata de fasole boabe
Fasolea boabe este un aliment de baza in dieta vegetariana, pentru ca este satioasa si bogata in proteine de calitate.
Fasolea boabe este un aliment de baza in dieta vegetariana, pentru ca este satioasa si bogata in proteine de calitate.Ingrediente: 500 de grame de fasole fiarta (din conserva sau fiarta in casa in trei ape), doua cepe rosii, o legatura de ceapa verde, trei catei de usturoi, doi-trei ardei grasi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, trei-patru fire proaspete de menta, 100 de grame de masline fara samburi. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.
Preparare:
- Taie ardeiul gras in patru, pe lung. Unge fiecare bucata de ardei cu ulei si pune-i intr-o tava, in cuptor, la foc iute pentru 10-15 minute. Cand sunt gata si inca fierbinti, scoate-le pielita care iese foarte usor.
- Toaca ceapa, cea verde si cea rosie, marunt. Pune ceapa intr-un vas, adauga un parf de sare si o lingura de suc de lamaie (sau otet balsamic) si amesteca bine. Adauga fasolea boabe si maslinele si amesteca.
- Piseaza foarte bine usturoiul, adauga in pasta de usturoi o lingura, doua de ulei si amesteca pana rezulta o crema. Dilueaza pasta cu trei-patru linguri de apa si rastoarna sosul peste fasole. Amesteca dupa ce adaugi sarea, piperul si frunzele de menta tocate.
- Cu grija, ca sa nu se rupa, adauga in salata bucatile de ardei copt si lasa salata, acoperita, la rece, o ora-doua, inainte sa o servesti.