Aliatii tai in cura de slabire
Dietă & Fitness · Dieta / 20.01.2010

Poti gasi aliati pentru dieta ta unde nici nu te gandesti... Substante care accelereaza arderile grasimilor, care inhiba foamea sau care iti ofera rapid senzatia de satietate se gasesc in alimente atat de comune incat iti pot fi intotdeauna la indemana. Iata cateva dintre ele:

Poti gasi aliati pentru dieta ta unde nici nu te gandesti... Substante care accelereaza arderile grasimilor, care inhiba foamea sau care iti ofera rapid senzatia de satietate se gasesc in alimente atat de comune incat iti pot fi intotdeauna la indemana. Iata cateva dintre ele:

Apa cu lamaie


Stiu fotomodelele ce stiu... Un pahar cu apa in care s-au adaugat cateva picaturi de zeama de lamaie si putina coaja chiar are proprietatea de a stimula arderile de grasimi. Pe langa acidul acetic continut de sucul de lamaie, care incetineste tranzitul intestinal,  coaja de lamaie contine
pectina, o fibra solubila care accelereaza arderea grasimilor.

Supa


Un bol cu supa de pui sau de legume iti tine de foame la fel de bine precum o portie de carne de pui. Aceasta este concluzia specialistilor de la Purdue University, in urma unui studiu. Creierul percepe supa ca pe un aliment satios, tocmai pentru ca poate fi consumata in cantitate mare si ofera senzatia de stomac plin.

Uleiul de masline


Un studiu realizat in Australia a evidentiat faptul ca uleiul de masline poate accelera metabolismul si arderea grasimilor.
Persoanele implicate in studiu care au consumat cateva linguri de ulei de masline zilnic au reusit sa slabeasca mult mai usor decat cele care nu au inclus uleiul in dieta lor.

Ceaiul verde


Cunoscut de multa vreme pentru proprietatile sale antioxidante, ceaiul verde reuseste sa accelereze metabolismul tocmai datorita acestor proprietati. Catehinele, o grupa de substante antioxidante, accelereaza arderea grasimilor si reduc semnificativ nivelul colesterolului negativ (LDL) din sange. Poti consuma ceaiul verde zilnic, dar in cantitati limitate, de maximum 3 cani.


Grepfrut rosu


Potrivit unui studiu realizat de medicii nutritionisti americani, o jumatate de grepfrut rosu la fiecare masa, timp de 12 saptamani, te ajuta sa slabesti in jur de doua kilograme. Pe langa substantele care grabesc eliminarea grasimilor, grepfrutul rosu contine licopen, un antioxidant care te poate proteja de aparitia cancerului.

Otetul


Intr-un studiu suedez, specialistii au descoperit ca persoanele care consuma otet in timpul mesei se satura mult mai repede. Motivul pentru care se intampla acest lucru este incetinirea vitezei de trecere a alimentelor din stomac in intestinul subtire.
Prin urmare, senzatia de satietate dureaza mai mult. Responsabil pentru acest efect este acidul acetic din otet. Adauga otetul in salate, foloseste-l pentru ardeii copti sau adauga o lingurita de otet pentru a acri ciorba.

Ardeiul iute


Potrivit unui studiu japonez, 13 femei care au consumat ardei iute la masa au mancat mai putin decat erau obisnuite sa manance in mod normal. Responsabila pentru acest efect este capsaicina, substanta care ofera gustul iute ardeilor si care are capacitatea de a reduce apetitul. Adauga foarte putina pasta de ardei iute in mancarea ta si beneficiaza de aceste efecte benefice ale capsaicinei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro