Chec cu iaurt
Această prăjitură este dovada faptului că lucrurile bune sunt simple.
Această prăjitură este dovada faptului că lucrurile bune sunt simple.Ingrediente:
un borcan de iaurt (150 de grame), 3 ouă, 200 grame zahăr, 300 grame făină, un praf de copt, un vârf de cuţit de sare, coaja de la o portocală, o linguriţă rasă de scorţişoară măcinată, o nucă de unt.
Preparare:
-Bate ouăle întregi cu zahărul. Adaugă mirodeniile şi iaurtul. Omogenizează bine cu mixerul, la viteză medie. Adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amestecă cu o spatulă, astfel încât compoziţia să rămână pufoasă şi aerată.
-Pune checul într-o formă (de chec, inelară sau rotundă), unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coace-l circa 40 de minute la foc potrivit.
-Scoate prăjitura din tavă dupa ce se răcoreşte şi serveşte-o, tăiata felii, pudrate cu zahăr.
Sfat Eva: Poţi pune în chec nuci şi fulgi de migdale sau multe stafide, sau poţi adăuga, în toată compoziţia, 50 grame ciocolată rasă prin răzătoare. Trebuie să ştii că în varianta simplă este foarte delicat, aromat şi pufos.