Ciorba de la Radauti
Reţete · Supe si ciorbe / 17.12.2009

Se mai numeste si ciorba radauteana si este, oarecum, o ciorba de burta facuta cu piept de pui. Din cantitatile de mai jos ies sase-opt portii.

Se mai numeste si ciorba radauteana si este, oarecum, o ciorba de burta facuta cu piept de pui. Din cantitatile de mai jos ies sase-opt portii.

Ingrediente: un piept de pui fara piele, dar cu os, un morcov, o ceapa, o radacina de patrunjel, o telina mica, trei galbenusuri, 250 grame smantana (mai slaba), ardei iuti in otet, trei catei de usturoi, o lamaie.

Preparare:
-        Curata legumele si taie-le in bucati mari, mai putin ceapa pe care o lasi intreaga. Spala carnea. Pune totul in apa (4-5 litri) pe foc, 20-30 de minute, dupa ce incepe sa fiarba. Alege bine spuma.

-        Dupa ce legumele si puiul s-au fiert, scoate-le pe o farfurie. Arunca ceapa. Strecoara zeama si pune supa intr-o oala curata. Taie fisii (ca bucatile de carne de burta) puiul si pune-l in supa. Striveste morcovul, telina si radacina de patrunjel cu furculita, foarte bine, si rastoarna totul in supa. Piseaza usturoiul cu un praf de sare foarte bine, pana se face o crema, si pune-l in supa (cat si daca iti place). Amesteca si lasa totul pe foc sa clocoteasca cateva minute. Potriveste de sare. Dupa gust, adauga unul-doi ardei iuti tocati fin si suc de lamaie.

-        Da oala deoparte. Amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron. Adauga incet patru-cinci polonice de supa amestecand ca sa nu se taie. Cand temperatura este apropiata de cea a supei, rastoarna totul in oala.
-        Presara patrunjel proaspat deasupra. Serveste cu ardei iuti si paine calda.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro