Pui cu vanilie si scortisoara
Este o reteta frantuzeasca, inspirata din bucataria marocana. Combinatia de arome face carnea de pui incredibil de buna. Ingredientele sunt pentru patru portii...
Este o reteta frantuzeasca, inspirata din bucataria marocana. Combinatia de arome face carnea de pui incredibil de buna. Ingredientele sunt pentru patru portii, dar pot fi multiplicate foarte usor. Serveste friptura alaturi de cartofi copti in coaja lor sau de cartofi fierti in apa, serviti doar cu sare grunjoasa.Ingrediente: patru bucati intregi de piept de pui sau patru jumatati de pui (alege pui mai mici), o lamaie, opt cepe rosii mari, un bat de vanilie (obligatoriu), o lingurita de scortisoara pudra, o lingurita de pudra de chimen, patru linguri cu miere de albine, ulei, sare, piper.
Preparare:
1. Taie batonul de vanilie si, cu lama cutitului, scoate semintele. Pune-le intr-un bol impreuna cu scortisoara, cimenul, mierea si doua-trei linguri de ulei, sare si piper.
2. Inmoaie bucatile de pui pe toate partile in acest amestec, dupa care pune-le intr-o tava, unsa cu ulei, care merge la cuptor. Adauga in tava si batul de vanilie.
3. Rade coaja de la o lamaie, curata ceapa si tai-o in patru. Pune alaturi de pui bucatile de ceapa, presara coaja de lamaie peste ceapa si peste pui si stropeste totul cu amestecul in care ai inmuiat bucatile de pui.
4. Da la cuptor, incins in prealabil, vreme de 30-40 de minute, la foc potrivit.
5. Serveste o bucata de pui alaturi de sferturi de ceapa.
6. Partea minunata este ca reteta este foarte buna si rece si calda. Rece merge perfect alaturi de cartofi calzi.