Peste cu usturoi
Reţete · Mancaruri / 20.11.2009

Gustos, rafinat si aromat. Un fel in care poate fi preparat orice fel de peste, oricand.

Gustos, rafinat si aromat. Un fel in care poate fi preparat orice fel de peste, oricand.

Ingrediente: patru bucati file de peste oceanic, o legatura de patrunjel, patru-cinci catei de usturoi, ulei, o lamaie, un pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscat.

Preparare:

- Spala bucatile de peste si usuca-le cu un servet de hartie. Toaca usturoiul si patrunjelul. Amesteca vinul cu patru linguri ulei si adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin uscat si piper. Amesteca bine sosul in blender.

- Unge pestele cu acest sos si asaza bucatile intr-o tava unsa cu putin ulei.
- Printre bucatie de peste, asaza felii groase de lamaie. Rastoarna restul de sos pe si printre fileurile de peste.
- Da totul la cuptorul incins, potrivit la foc mediu, timp de 25-30 de minute.
- Serveste pestele cu o garnitura de orez cu usturoi  http://retete.eva.ro/mancaruri/orez-la-cuptor-cu-usturoi-articol-12722.html .
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro