Peste cu vin si masline
Poti folosi orice fel de peste, dar cel mai bine se potriveste un peste mai gras, fie de apa dulce, fie oceanic.
Poti folosi orice fel de peste, dar cel mai bine se potriveste un peste mai gras, fie de apa dulce, fie oceanic. Cantitatile sunt pentru patru portii.Ingrediente: 800 grame peste (stavrid, scrumbie, crap), doi-trei catei de usturoi, o legatura mica de patrunjel, patru-cinci cartofi mai mari, un morcov si o ceapa, 150 grame masline fara samburi, un paharut de vin alb (dar merge si apa), ulei, sare, piper.
Preparare:
- Curata cartofii, morcovul si ceapa si pune-le la fiert. Curata si spala bine pestele. Taie-l in bucati potrivite.
- Intr-o tigaie, incinge putin ulei si pune la calit un catel de usturoi. Cand s-a rumenit, scoate-l si arunca-l. Pune apoi la prajit pestele si, cand este rumenit, pune-l pe o farfurie.
- Strecoara uleiul si pune-l din nou in tigaie. Adauga restul de usturoi taiat fin si, cat incepe sa sfaraie, adauga un pahar de vin, un praf de sare, cateva boabe de piper si piper macinat. Adauga maslinele si o cana din apa in care au fiert legumele.
- Cand clocoteste, adauga bucatile de peste si cartofii deja fierti, taiati in bucati, si lasa totul sa fiarba la foc mic, fara capac, maxim zece minute.
- Serveste cu verdeata proaspata pe deasupra.