Edi Gathegi
Divertisment · Vedete / 17.11.2009

EDI GATHEGI (Laurent) a inceput de curand sa devina celebru pentru rolurile lui atat de pe marile cat si pe micile ecrane.

EDI GATHEGI (Laurent) a inceput de curand sa devina celebru pentru rolurile lui atat de pe marile cat si pe micile ecrane. Probabil ca e cel mai bine-cunoscut pentru rolul dr. Cole (cunoscut si sub numele de "Big Love"), din serialul de televiziune marca FOX "House".

Aparand in cea mai apreciata emisiune din toamna anului trecut, productia ABC "Life on Mars", Gathegi a continuat alaturandu-se distributiei filmului cu un succes fenomenal la box-office, Twilight ("Amurg"), si care isi va relua rolul lui Laurent in continuarea de anul acesta, The Twilight Saga: New Moon, care va fi lansata in toata lumea pe 20 noiembrie. De curand, a jucat in filmul bine primit de public, My Bloody Valentine 3-D ("Infern de Ziua indragostitilor").


Dintre filmele in care a jucat Gathegi enumeram: Gone Baby Gone ("Disparuta fara urma"), in regia lui Ben Affleck, Death Sentence, alaturi de Kevin Bacon si Crank, cu Jason Statham.

Nu este strain de scena teatrului, jucand in piese precum "Two Trains Running" la prestigiosul Old Globe Theatre din San Diego, si in alte reprezentatii regionale precum "King Hedley II", "Blues for an Alabama Sky", "Golden Boy", "As You Like It", "Twelfth Night", "The Crucible", "Fade", "A Maiden's Prayer" (care a castigat Premiul Santa Barbara Independent), "A Raisin in the Sun", "Othello", a "Midsummer Night's Dream", "Cyrano" si "Dutchman". Gathegi a absolvit la Universitatea din New York, celebrul program de actorie MFA, iar in prezent locuieste la Los Angeles.

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro