Varza - Selectarea si pastrarea
Alege capatanele de varza ferme cu frunzele dense si viu colorate. Degradarea severa a frunzelor sugereaza fie ca leguma nu a fost crescuta in conditii organice, fie interiorul este stricat. Doar cateva frunze trebuie indepartate de la cotorul verzei si apoi aceasta trebuie sa ramana alba si sanatoasa, in caz contrar, varza poate avea o textura si un gust neplacut. Evita sa consumi varza tocata, nici macar pe jumatate sau sfert, deoarece aceasta va contine o cantitate mai mica de vitamina C.
Varza trebuie pastrata la rece, in sertarul de fructele si legume al frigiderului, pentru a avea un continut bogat in vitamina C. Tinuta in acest conditii, atat varza rosie cat si cea alba pot fi consumate si dupa 2 saptamani.
Daca vrei sa pastrezi o jumatate de varza, aceasta trebuie acoperita cu o folie de plastic dupa care este bagata in lada frigiderului pentru legume si fructe. Insa, este bine de stiut ca aceasta trebuie consumata dupa cateva zile, in caz contrar vitamina C se pierde aproape in totalitate.