Shakshuka cu fasole neagră și brânză
Dietă & Fitness · Nutritie / 27.05.2021

Shakshuka este, după părerea noastră, un meniu pentru orice oră. Ni se pare potrivită pentru orice masă din zi. Este delicioasă și asta o recomandă! Shakshuka cu fasole neagră și brânză este, pe de altă parte, o varietate pe care o poți consuma non-stop!



Shakshuka cu fasole neagră și brânză este, în opinia noastră, cea mai bună dintre toate suratele ei. E simplu de preparat, se face rapid, iar despre gust... nu putem spune nimic - trebuie neapărat să încercați această rețetă! Putem putem spune, totuși, ceva în legătură cu gustul: shakshuka cu fasole neagră și brânză dă dependență!

Ingrediente pentru 4 porții shakshuka cu fasole neagră și brânză: 

4 ouă

O conservă de roșii

O cutie de fasole neagră

100 g brânză de vaci

O ceapă

2-3 căței de usturoi

2 fire ceapă verde

Câteva fire de pătrunjel

O linguriță de chimion

O linguriță paprika iute

2 linguri de ulei de măsline

Sare, piper (după gust)

Cum se prepară shakshuka cu fasole neagră și brânză

Se pune o tigaie la încălzit, cu două linguri de ulei de măsline. Ceapă tocată se adaugă în tigaie și se călește 2 minute. Se adaugă usturoiul tăiat felii subțiri. Roșiile din conservă se mărunțesc și se adaugă în tigaie. Se lasă pe foc 3 minute și se adaugă fasolea neagră. Se condimentează cu sare, piper, paprika iute și chimion.

Se lasă câteva minute pe foc până mai scade sosul.

Cu o lingură facem adâncituri în sos și le umplem cu cele 4 ouă. Se pune capacul și se ține pe foc până se gătesc ouăle.

La servire, se adaugă bucățele de brânză, ceapă verde și pătrunjel.

Poftă bună!

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro